Zápas miliardářů v ohrožení? Elon to nebere vážně, jdu dál! říká Zuckerberg

Když jsme konečně uvěřili, že se souboj Zuckerberg vs. Musk opravdu uskuteční, začalo se vše komplikovat. V čem se soupeři neshodnou a proč chce dát Zuckerberg od celé věci ruce pryč?

Mark Zuckerberg to myslí skutečně vážně Foto: instagram/Israel Adesanya

Nebere to vážně, já chci skutečný zápas! říká Zuckerberg

„Asi se všichni shodneme na tom, že to Elon nebere vážně a je čas se posunout dál. Navrhl jsem datum, Dana White nabídl, že z toho udělá legitimní zápas, jehož výtěžek půjde na charitu. Elon ale na datum nereagoval, pak řekl, že musí na operaci a teď chce namísto toho udělat cvičné kolo na mém dvorku (tam má Zuckerberg vlastní klec),“ vyjádřil se Zuckerberg na své sociální síti Threads, která byla jedním z důvodů, proč se tenhle kolotoč roztočil.

„Pokud se Elon bude chtít někdy opravdu bavit o termínu a oficiálním eventu, tak mě může kontaktovat. Teď je ale čas jít dál, chci se zaměřit na zápasení s lidmi, kteří tenhle sport berou vážně.“

Zpočátku se celý tento nápad zdál jako povedený vtip, jenže pak souboj géniů začínal dostávat jasnější obrysy. Ukázalo se, že Zuckerberg není v bojových sportech žádný zelenáč a že případný zápas s Muskem bere skutečně vážně.

V určitou chvíli zavětřil neopakovatelnou šanci i otec světového MMA Dana White, který chtěl do celé věci přispět svou vlastní troškou, a tak se začalo uvažovat nad tím, že by zápas zaštítilo UFC. To však nedávno odmítl Musk s tím, že nejenže livestream zápasu pojede na platformách obou zápasníků, ale zorganizují si i celý zápas v italském Koloseu sami, bez pomoci Whitea nebo jakékoli jiné profi organizace.

„Zápas bude organizován mými a Zuckovými nadacemi (ne UFC). Livestream bude na této platformě a na platformě Meta. (...) A všechny výdělky půjdou na veterány a dětské nemocnice v Itálii,“ oznámil svou představu Musk před nedávnem na X (dříve Twitteru).

Jak Zuckerberg zmínil ve svém příspěvku na Threads, Musk nedávno oznámil, že ho před zápasem nejspíš nemine operace, čtěte zde: Souboj géniů jen tak nebude. Duelu Musk vs Zuckerberg stojí v cestě zdravotní komplikace

Zuckerbergovi se ovšem zamlouvalo spojení s MMA elitou, která by v podstatě amatérskému zápasu propůjčila jakýsi punc profesionality, a začal od celé věci pomalu dávat ruce pryč. Dočkáme se tedy někdy tohoto duelu, nebo boj skončí, dřív než začal? Nebo chce tímto varováním Zuckerberg jen dosáhnout svého a prosadit si své podmínky?

„Až bude vše připraveno, prozradím vám detaily o mém dalším zápase. Až budu zápasit, chci přitáhnout pozornost k elitním sportovcům, kteří jsou na vrcholu. To jde ale jen spoluprací s profesionálními organizacemi, jako jsou UFC nebo ONE FC, které to umí zorganizovat a dát dohromady skvělou kartu,“ nechal se Zuckerberg slyšet.

Kdo ví, jak tohle všechno nakonec dopadne, jisté ale je, že značná část veřejnosti už se na tuhle možnost naladila, a tak pokud se rozhodnou pánové svůj duel odpískat, pravděpodobně by tím (nejen) fanouškům MMA připravili nemalé zklamání. Možná jde ale jen o vzájemné kočkování, které nakonec bude mít přece jen dohru v kleci.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Anthony Joshua při oslavě vítězství

Anthony Joshua se blýskl tvrdým KO a od Conora McGregora si vysloužil pivo – video

V noci ze soboty na neděli proběhl boxerský zápas mezi Anthony Joshuou a Robertem Heleniusem. Jak duel dopadl? Podrobnosti se dočtete v...

Martin Buday předvedl parádní výkon

Páka na ruku a soupeřův křik. Martin Buday se dočkal prvního UFC vítězství před limitem

Slovenský bijec Martin Buday má splněno. První vítězství před časovým limitem ozdobil parádní kimurou na konci prvního kola.

Ludovít Lajoš Klein má za sebou další výhru

„Někdy bych před zápasem potřeboval profackovat,“ přiznal Ľudovít Klein

Ľudovít Klein si před nedávnem připsal další výhru v UFC.🥇 Bývá před bojem nervózní? A jak v tuhle chvíli vidí svou zápasnickou...