Boxer a YouTuber Jake Paul - životopis, zápasy a statistiky

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Jake Paul je obrovsky populární internetovou celebritou, jejíž životopis čítá mnoho profesí a bizarních projektů. V poslední době se nejčastěji profiluje jako boxer a přitahuje pozornost celé bojové scény. Tento článek mapuje jeho život i sportovní kariéru.

ŽIVOTOPIS A MAJETEKZÁPASY V BOXU
SOCIÁLNÍ SÍTĚJON MARIÁNEK

Jake Paul boxerské zápasy hodně prožívá Foto: Profimedia

Profil Jake Paul
Jméno Jake Joseph Paul
Narozen 17. 1. 1997, Cleveland, Ohio, USA
Bydliště Calabasas, Kalifornie, USA / Portoriko
Národnost Americká
Výška 185 cm
Váha 87 kg
Rozpětí paží 193 cm
Váhová kategorie Křížová váha
Výhry v boxu 8 (5x KO/TKO, 3x body)
Prohry v boxu 1 (body)
Tým American Top Team, Roufusport, ATT Evolution
Trenéři Shane Mosley, Milton Lacroix, Evander Holyfield, Benjamin Flores

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Fortuny

Kdo je Jake Paul a proč se o něm všude mluví?

Jake Paul je dokonalým příkladem člověka, který má svoji slávu založenou na kontroverzi, sebestředném chování a vyjadřování. Perfektně si uvědomuje, že právě tyto faktory působí na společnost jako magnet a odvážná hvězda internetu toho dokáže beze zbytku využít. Absurdní? Možná. Promyšlené? Rozhodně.

sipka Vyzvedněte si bonus za registraci ZDE a vsaďte si na boxerské zápasy

Svoji internetovou kariéru rozjel v roce 2013 na dnes již zaniklé streamovací platformě Vine, kde se díky své osobité tvorbě (komickým videím) stal v krátkém horizontu nesmírně populární. Jeho videa zde shlédlo přes 2 miliardy fanoušků a odšpuntovalo jeho neuvěřitelnou dráhu v showbyznysu a mediálním prostředí.

Prakticky od samého začátku ho jeho balancování na hraně zákona přivádělo do mnoha soudních sporů či sexuálních i drogových obvinění. Ale také díky tomu pohádkově zbohatl. S podobně slavným bratrem Loganem se ve světě boxerského ringu objevili prakticky z ničeho nic.

Zpočátku je nikdo nebral vážně. Teď už je ale zaregistroval naprosto každý. Že jde většinou o spíše negativní zkušenost, na tom nic nemění. „Bratři v triku“ to dobře ví a těží z toho. I proto si nechává Jake Paul říkat „problémové dítě“. Kritiku a různé nepříjemnosti jeho chování zkrátka přitahuje.

Sebevědomý Jake Paul není jen slavný youtuber, influencer a boxer, ale také herec,komik, rapper, filantrop nebo investor. Žije v luxusu a touží po moci, penězích a slávě. Velké slávě.

Až se jednomu může zdát, že jeho ambice neznají hranic. Rčení „s jídlem roste chuť“ sedí na jeho turbulentní život naprosto přesně. Anebo spíše „pýcha předchází pád?“ Odpověď přinese až čas.

Mezi největší milníky Jakea Paula patří skutečnost, že byl vůbec první hvězdou sociálních sítí, která dostala hlavní roli v seriálu Disney Channel. Následně se ale s hollywoodskou produkcí ve zlém rozešel. Jeho oficiální YouTube kanál i sociální sítě se těší obrovské sledovanosti a tvoří hlavní zdroj jeho milionových příjmů.

Jake Paul: věk, výška, výška a statistiky v boxu

26letý Jake Paul se narodil 17. ledna 1997 v americkém Clevelendu. Boxer s ortodoxním postojem zápasí v křížové váze a nemusí tedy pokaždé drasticky hubnout do konkrétní váhové kategorie. Jake Paul měří 185 centimetrů, což je v boxu velice slušná výchozí pozice.

Box - sleduj průběh zápasu zde

Momentálně má Jake Paul na kontě 7 vítězných profesionálních boxerských duelů, které najdete podrobně popsané níže v článku. Bez nadsázky můžeme říci, že právě box je pro prostořekého Jakea momentálně nejdůležitější odvětví, kterému věnuje nejvíce času, energie, ale i peněz.

Jake Paul vs. Ryan Bourland

V prvním zápase roku 2024 si to Jake Paul rozdá s Ryanem Bourlandem, jehož bilance je 17–2. Profesionální americký boxer bude Paulovi čelit v Puerto Rico v neděli ráno našeho času.

Paul je podle sázkových kanceláří jednoznačným favoritem. Všeobecně se očekává hladká výhra a připsání 9. výhry v profesionálním ringu. Bude zápasovým predikcím odpovídat i samotný průběh střetnutí?

Jake Paul vs. Andre August

V polovině prosince 2023 se Jake Paul utkal s profesionálním boxerem Andre Augustem, který do té doby pouze jednou v profi ringu prohrál. Zápas s Jakem Paulem byl ovšem jednoznačnou záležitostí.

Paul nachytal svého soupeře už v 1. kole (40 vteřin před koncem) přesně mířeným zvedákem, po kterém šel August bezvládně k zemi a rozhodčí musel zápas odmávat. Na highlighty se můžete podívat v přiloženém videu.

Jake Paul vs. Nate Diaz

Jake Paul se 5. srpna 2023 v americkém Dallasu utkal v ringu s hvězdným MMA zápasníkem Natem Diazem. Zápas na 10 kol se uskutečnil před zraky celé boxerské komunity a Paul šel do zápasu v pozici obrovského kurzového favorita.

V zápase to byl od začátku právě on, kdo určoval tempo a v úvodních kolech nebyl daleko od vítězství před limitem. Nate Diaz se postupem času dokázal Paulovi vyrovnat, přesto šlo o jednoznačnou záležitost a konečný verdikt jednomyslné vítězství na body šel jasně na stranu Jakea Paula. Více o průběhu utkání se dočtete zde.

Jake Paul vs. Tommy Fury

Zápasu, který se měl už několikrát uskutečnit, dlouho nebylo přáno. Mezi Paulem a Furym panoval už delší dobu vypjatý spor a právě tuhle osobní antipatii si spolu hodlali jednou pro vždy vyříkat mezi šestnácti provazy.

Zápas Jake Paul vs. Tommy Fury přitahoval obrovskou pozornost celé bojové scény. Ostře sledovaná bitva v křížové váze se uskutečnila v Rijádu 26. února 2023. Vyrovnaný zápas nabídl poměrně nezáživnou podívanou, ve které Tommy Fury zvítězil na split decision. V budoucnu se tak možná dočkáme odvety.

Jake Paul vs. Anderson Silva

V pořadí šestým soupeřem Jakea Paula v boxerském ringu byl v noci ze soboty 29. října na neděli 30. října legendární brazilský MMA šampion Anderson Silva. Bijec s přezdívkou "pavouk" po konci ve smíšeném bojovém umění přesedlal právě na klasický box, a pro Jakea Paula představoval první opravdovou zkoušku.

Zápas Paul vs. Silva přitáhl pozornost fanoušků i médií po celém světě. Utkání bylo  zajímavé i z pohledu sázkových kurzů. Těsně před duelem byl do role favorita pasován právě prostořeký Američan.

Roli favorita nakonec potvrdil i v samotném zápase, kdy dokázal veterána Silvu poslat do počítání a nakonec zvítězil na body. Sám se prezentoval zarputilým stylem a především nebývalou fyzickou kondicí. Jeho posun v technice i celkovém projevu byl na první pohled jasně patrný.

Jake Paul vs. Hasim Rahman Jr. - zrušeno

Jake Paul se v roce 2022 potýká s velkou smůlou na soupeře. Poté, co kvůli vízům nevyšel jeho zápas s Tommym Furym, měl se v ringu potkat s někdejším sparingpartnerem Hasimem Rahmanem Juniorem. Oba spolu kdysi měli nedořešený osobní spor.

Ani zápas s kvalitním profesionálním boxerem se však nakonec neuskutečnil. Rahman totiž odmítl plnit smluvní podmínky ohledně hubnutí, což nakonec přimělo společnost Most Valuable Promotions galavečer v Madison Square Garden v New Yourku kompletně zrušit. Existuje ale několik verzí a není jisté, zda je toto skutečně pravým důvodem zrušení zápasu. Šéf UFC Dana White například pronesl tvrzení, že zápas byl zrušen na základě nízkého zájmu veřejnosti.

Jake Paul vs. Tyron Woodley 2 - odveta proběhla v prosinci 2021

Tyron Woodley po porážce od Jakea Paula hodně stál o odvetu. Ta se mu naskytla po odstoupení Tommyho Furyho, který se měl utkat s Jakem Paulem 18. prosince. Woodleymu byl tento termín nabídnut a on ho bez váhání přijal. Bývalý šampion UFC měl ovšem na přípravu méně než dva týdny. To se nakonec na jeho výkonu v zápase Paul vs. Woodley 2 hodně podepsalo a bylo z toho nesmírně tvrdé KO a ostuda k tomu. Posuďte sami.

Jake Paul vs. Tyron Woodley

První vzájemný boxerský souboj s bývalou hvězdou organizace UFC Tyronem Woodleym proběhl 29. srpna 2021 v 5 hodin ráno našeho času. Zápas Jake Paul vs. Tyron Woodley přitáhl obrovskou pozornost po celém světě. Jake Paul převedl velice dobrý výkon a Tyrona Woodleyho dokázal porazit na body.

Ben Askren vs Jake Paul

Zápas, po kterém Jakea Paula začal sportovní svět vnímat s mnohem větší vážností, se uskutečnil 17. dubna 2021 v Atlantě. V boxerském ringu se utkal s legendárním MMA bojovníkem Benem Askrenem, jenž posbíral během kariéry tituly v Bellatoru či ONE FC a působil také v nejprestižnější organizaci UFC.

Obrovsky sledovaná boxerská show přinesla velmi překvapivý výsledek. Utkání Jake Paul vs. Ben Askren totiž skončilo už po pár vteřinách úvodního kola tvrdým knockoutem z dílny podceňovaného Jakea Paula. Na hlavu otřeseného Bena Askrena se po zápase snesla vlna kritiky, naopak sebevědomí ještě nedávno amatérského boxera Jakea Paula prudce vzrostlo.

Jake Paul vs Nate Robinson

Ve svém druhém boxerském vystoupení se Jake Paul 28. 11. 2020 postavil Nateu Robinsonovi. Bývalá hvězda basketbalové NBA se ukázala mezi 16 provazy vůbec poprvé a vítězný debut se pro něj nekonal.

Internetová hvězda Jake Paul poslal Robinsona hned třikrát do počítání a ve druhém kole ho definitivně ukončil nesmírně tvrdým KO, po kterém se šel Robinson bezvládně k zemi. Zápas proběhl v rámci galavečera, kde se v hlavním duelu představili ve vzájemném souboji legendy boxu Mike Tyson a Roy Jones Jr.

Jake Paul vs Ali Eson Gib

Vůbec poprvé se „problémové dítě“ Jake Paul postavil do profesionálního boxerského ringu 30. ledna 2020. Soupeřem mu byl jiný americký populární youtuber AnEsonGib. Zápas měl od začátku jednoznačný průběh a po třech počítáních zvítězil Jake Paul na TKO.

Jake Paul vs. Ksi

Americký rapper Ksi se dosud s Jakem Paulem nikdy neutkal. Zápasil s ním ale jeho bratr Logan Paul. Ksi staršího bratra z obou Paulů dokázal 9. 11. 2019 v Miami porazit na body. Mimochodem málo se ví, že na tomto galavečeru proběhl amatérský zápas Jake Paul vs. Deji Olatunji, ve kterém si Jake Paul vůbec poprvé osahal prostředí boxerského ringu. A po 5 kolech zvítězil.

Ihned po vítězném debutu Jakea Paula proti Ali Eson Gibovi následně vyzval právě rappera Ksi, který byl osobně přítomen při Jakeově boxerské premiéře.

Jake Paul box přehled zápasů

PROFESIONÁLNÍ KARIÉRA
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Ryan Bourland Serrano vs. Meinke 2.3.2024
Výhra Andre August 1 (3:00) KO Jake Paul vs. Andre August 15.12.2023
Výhra Nate Diaz 10 (3:00) body Jake Paul vs. Nate Diaz 5.8.2023
Prohra Tommy Fury 8 (3:00) body Jake Paul vs. Tommy Fury 26.2.2023
Výhra Anderson Silva 8 (3:00) body Jake Paul vs. Anderson Silva 29.10.2022
Výhra Tyron Woodley 6 (2:12) KO Jake Paul vs. Tyron Woodley 2 18.12.2021
Výhra Tyron Woodley 8 (3:00)
body Jake Paul vs. Tyron Woodley
29.8.2021
Výhra
Ben Askren 1 (1:59) TKO Jake Paul vs. Ben Askren 17.04.2021
Výhra
Nate Robinson 2 (1:24) KO Mike Tyson vs. Roy Jones Jr. 28.11.2020
Výhra AnEsonGib 1 (2:18) TKO DAZN's Miami Fight Night 30.01.2020

Jake Paul dokument Netflix

O talentovaném boxerovi vyšel v létě 2023 dokument na Netflixu, který podrobně mapuje Paulův vzestup nejen v profesionálním ringu. Více podrobností se dočtete tady.

Jake Paul dům a jmění

Honosné sídlo Jakea Paula se nachází ve čtvrti Calabasas v Kalifornii a jeho pořízení vyšlo v roce 2017 slavného youtubera na 154 milionů korun. Ve stejné lokalitě bydlí několik amerických celebrit, jako například raperský fenomén Drake. Během roku 2020 sice Jake oznámil, že se plánuje stáhnout do ústraní s vidinou kariéry profesionálního boxera, o jeho novém domově nicméně nové zprávy nejdou. Na vytoužené stěhování si tak budou muset počkat i naštvaní sousedé, které Paul neustále ruší svými bujarými oslavami

K prvnímu čtvrtletí roku 2021 se majetek Jakea Paula odhaduje na částku okolo půl miliardy českých korun. Na žebříčku finančně nejvýdělečnějších youtuberů mu patří druhé místo. V celkovém součtu budou ale jeho příjmy mnohonásobně vyšší. Tenhle mladík zkrátka peníze řešit nemusí, podle některých zahraničních zdrojů totiž vydělá v přepočtu 2 miliony korun denně.


„Nejsem závislý na slávě. Jsem závislý na zábavě, na poskytování cool zážitků svým přátelům, na rodině a vytváření historie. Chci, ať si mě lidé pamatují.“ Jake Paul


Jake Paul Twitter, Instagram, Facebook, Tik Tok

Internetový influencer Jake Paul používá všechny dostupné sociální sítě a dosahuje na nich ohromujících čísel sledovanosti. Není žádným tajemstvím, že právě sociální sítě tvoří podstatnou část příjmů Jakea Paula a v minulosti spojil síly s takovými mainstreamovými giganty jako jsou HBO či Pepsi. Díky tvorbě internetového obsahu se dostal do povědomí filmových producentů a vysloužil si několik hereckých rolí.

Převedeno do řeči čísel sleduje Jakea Paula na Instagramu přes 25 milionů fanoušků, na Twitteru hltá jeho krátké zprávy přes 4 miliony čtenářů a jeho YouTube kanál přesáhl hranici 20 milionů odběratelů. Toto číslo mu na žebříčku nejsledovanějších kanálu garantuje místo v první světové stovce. Dohromady bratři Paulovi patří mezi nejlépe vydělávající i nejsledovanější tvůrce obsahu na YouTube.

Základem jejich úspěchů je kromě unikátní a originální tvorby také mnohokrát zmíněná kontroverze. Oba bratři, které si lidé často pletou, chodí pro materiály na svoje videa opravdu velmi často za hranu běžných morálních hodnot. S tím souvisí i názory, že Jake Paul IQ pravděpodobně nemá zcela v pořádku a mnohými je označován za šílence. Názor, ať si ale udělá každý sám.

Jake Paul Youtube a začátky na streamovací platformě Vine

Se svoji tvorbou začínali Jake a Logan Paulovi na streamovací platformě Vine. Její ukončení ohlásil provozovatel Twitter v roce 2016 a už v té době velmi úspěšný tvůrce krátkých videí se následně přesunul na YouTube. Zde byli Jake i Logan několikrát nominováni na cenu YouTuber roku, a pro zajímavost jen během úvodního roku 2017 nabral Jake Paul na YouTube 12 milionů odběratelů.

Youtuber Jake Paul - Zdroj ČTK, CoverImages, Seth Browarnik, InStar, Cover Imag Foto: ČTK/CoverImages/Seth Browarnik/InStar/Cover Imag

Jake Paul vs McGregor datum zápasu a trashtalk

Během posledního období, kdy šla sláva Jakea Paula obrovsky nahoru i na poli bojových sportů, vyzval nebo nevybíravě oslovil hned několik slavných bojovníků. Mezi ně patří i Conor McGregor, po kterém Jake Paul opakovaně žádá, aby se ním utkal. Když si pak v červenci 2021 přivodil „The Notorious“ vážné zranění nohy, Paul ho několikrát skrze média ostře popichoval.

Konkrétní datum, a zda-li vůbec k duelu někdy dojde, prozatím nebylo stanoveno. Dá se ale očekávat, že to bude houževnatý Jake Paul stále zkoušet. A kdo ví. Třeba se tohoto bizarního utkání skutečně dočkáme. Rozhodně by to nebylo poprvé.

Jake Paul vs. Floyd Mayweather

Námluvy ze strany Jakea Paula probíhaly také u legendárního boxera Floyda Mayweathera. Neporažený boxerský titán se skóre 50-0 se ale nakonec 6. června 2021 utkal se starším Loganem. Neuvěřitelně štědře zaplacený a obrovsky promovaný „money fight“ Floyd Mayweather vs. Logan Paul, za přítomnosti Jakea v rohu svého bratra, vítěze nepoznal. To neslo nelibě mnoho boxerských velikánů i fanoušků.

Že by se v budoucnu utkal s Mayweatherem i mladší Jake není příliš pravděpodobné. Výčet jmen na seznamu Jakea Paula je ale i tak pořádně dlouhý. Nedávno vyzval také krále velterové divize UFC Kamaru Usmana a mnoho další známých tváří bojové scény.

Jake Paul Jon Mariánek

Lidé v Česku zaznamenali rostoucí popularitu Jakea Paula i skrze jeho pravou ruku, Čecha Jona Mariánka. Dvorní střihač videí a obsahový manažer, který dlouhodobě žije v USA, s Jakem objíždí všechny akce a stará se o jeho komfort i veškeré produkční záležitosti. Společně natočili mnoho videí a velké popularitě se těší i samotný Jan Mariánek na svém YouTube kanálů i sociálních sítích.

Pravděpodobně neexistuje v Česku nikdo, kdo by začátkem května 2021 nezaznamenal aféru okolo vyjádření Jona Mariánka na adresu rappera Ektora a následně také Jakuba Štáfka, Ondřeje Novotného i celé organizace Oktagon MMA. Velice ostrý trashtalk nicméně záhy utichl, jelikož se ukázalo, že většina tvrzení z úst Jona Mariánka se nezakládá na pravdě. V každém případě mu ale celá situace přinesla obrovskou sledovanost a zpopularizování sebe sama, což už mu nikdo zpětně nevezme.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Jake Paul přítelkyně Jutta Leerdamová a byznysové projekty

Bohémský život Jakea Paula se samozřejmě odráží i na počtu a časté obměně jeho přítelkyň. V létě 2019 ale zašel ještě dál, když zinscenoval falešnou svatbu s internetovou hvězdou Tanou Mongeau.

Později se ale ukázalo, že svatba nebyla platná a šlo jen o divadlo v rámci natáčení reality show. Dvojice na celém příběhu prostřednictvím živého livestreamu ze svatby i následných videích vydělala velké peníze. Jake Paul v současnosti tvoří pár s holandskou rychlobruslařkou Juttou Leerdamovou, kterou občas doprovází také na závodech.

Jake Paul se angažuje v mnoha různých projektech. Pokud není přímo tváří dané kampaně, pak se na projektu často podílí finančně. Jeho peníze ale i pomáhají. Spolupracuje totiž s několika charitativními organizacemi a sám vlastní nadaci Boxing Bullies.

Jake Paul kurzy

Popularity Jakea Paula se samozřejmě snaží využít ve svůj prospěch také sázkové kanceláře. Na boxerské duely, ve kterých figurují oba bratři Paulové, jsou zpravidla vypisovány sázkové kurzy a tyto sázky jsou mezi fanoušky boxu i odpůrci podobných „taškařic“ vždy velmi vyhledávané.

V České republice se dokonce jedná o jedny z nejsázenějších sportovních akcí, což jen dokresluje celkový dopad těchto na první pohled úsměvných zápasů na společnost.

1️⃣ Co dělá Jake Paul dnes?

Jake Paul je internetová celebrita známá nejen v USA, ale po celém světě. V posledních letech se začal úspěšně věnovat boxu. Čemu všemu se Jake Paul věnuje se dočtete tady.

2️⃣ S kým měl naposledy Jake Paul zápas?

Jake Paul se ve svém posledním zápase utkal s profesionálním boxerem Andre Augustem s zápas neměl dlouhého trvání. Zápasové informace a VIDEO máte k dispozici ZDE

3️⃣ Kolik vydělává Jake Paul?

Jake Paul je na svůj relativně nízký věk (27) neuvěřitelně bohatým člověkem. Jeho internetová tvorba a další projekty mu zaručují příjem celkově přes 50 milionů dolarů ročně. Detailněji se výši majetku věnujeme uvnitř článku tady.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jake Paul se utká s Benem Askrenem v boxerském duelu

Box: Jake Paul vs. Ben Askren informace a kurzy

Zápas mezi youtuberem Jakem Paulem a UFC veteránem Benem Askrenem 🧨 proběhne 17. dubna. ✅ Podívejte se na informace a návod ke sledování v...

Jake Paul vyhlíží souboj s Tyronem Woodleym

TOP 3 zbraně Jakea Paula v duelu s Tyronem Woodleym

Ostře sledovaný boxerský zápas Jake Paul vs. Tyron Woodley se kvapem blíží. V tomto článku se zamyslíme nad tím, z čeho bude v zápase těžit...

Youtuber Jake Paul - Zdroj ČTK, CoverImages, Seth Browarnik, InStar, Cover Imag

Jake Paul vs. Tyron Woodley: datum, informace a tip

Kontroverzní Youtuber Jake Paul má před sebou další boxerskou výzvu. ▶️ 29. srpna 2021 si to v ringu rozdá s bývalým UFC zápasníkem Tyronem...