Róbert Pukač – profil a statistiky zápasníka MMA

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Diamantový čávo Robo Pukač je jedním z nejznámějších slovenských MMA fighterů. Po překonání dlouhého zranění nastupuje od roku 2018 v organizaci Oktagon, kde si brousí zuby na nejvyšší příčky velterové váhy. Po stopách kariéry velkého dříče se vydáváme v tomto článku.

ZAČÁTKY A ŽIVOTOPISMMA KARIÉRAPŘEHLED ZÁPASŮ
OFA GYM A SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Robo Pukač při práci na zemi během zápasu Foto: Martin Sekanina / CNC / Profimedia

Profil Róbert Pukač
Jméno Róbert Pukač
Narozen 15. 5. 1992, Bratislava, Slovensko
Přezdívka Diamantový čávo
Národnost Slovenská
Výška 180 cm
Váha 77 kg
Váhová kategorie Velterová váha
Výhry v MMA 16 (3x KO/TKO, 4x submise, 8x rozhodnutí, 1x jiné)
Prohry v MMA 13 (2x KO/TKO, 3x submise, 8x rozhodnutí)
Remízy v MMA 1
Tým Jiu Jitsu Academy Bratislava, Cvičisko Gym
Trenéři František Fodor, Boris Topčič

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Robo Pukač výška, věk, začátky (životopis)

Robert Pukač se narodil v Bratislavě, kde v dětství vyrůstal s matkou. Vždy ho přitahoval sport, ve kterém dokázal uplatnit svoje talenty i zkrotit neposednou povahu. Životní vzory tento 29letý a 180 cm vysoký borec nikdy příliš nevyhledával, naopak razí teorii, že sám chce být inspirací pro co největší zástupy fanoušků. Jeho vývoj, kariéru i pohled na svět do velké míry pozitivně ovlivnila uznávaná ikona smíšeného bojového umění Ilja Škondrič.

sipka Vyzvedni si příjemný bonus na sázení 150 Kč za snadnou a rychlou registraci ZDE

V mládí začínal s plavaním a zejména fotbalem, ve kterém se dokonce dostal do výběru města Bratislavy. Nikdy se nepovažoval vyloženě za bitkaře, přesto se okolo 15 roku svého věku paradoxně chodil „prát“ s kamarády mezi paneláky.

Robo Pukač MMA kariéra a styl

K MMA se dostal tak, že ho jeho kamarád poprosil, aby ho doprovodil na trénink, který v tamním gymu navazoval na hodiny juda. Robo souhlasil, a zatímco jeho kamarádi postupně odpadávali, v něm sílila disciplína a touha umět se díky tomuto sportu vypořádávat s životními nástrahami. Vystudoval Střední průmyslovou školu Elektrotechnickou v Bratislavě.

Profesionální dráha Robo Pukače se začala psát v roce 2010, kdy ve svých 18 letech pod křídly, v té době jednoznačně nejlepšího slovenského Gymu – Octagon Fighting Academy, nastoupil k prvnímu zápasu. Trenér OFA Ilja Škondrič měl na kariéru „Diamantového Chiava“ obrovský vliv.

Škondrič ho ohromně v tomto bojovém odvětví posunul kupředu, a díky své autoritě mu častečně v jeho začátcích nahrazoval otce. Robův hlavní sportovní cíl příliš nepřekvapí – dostat se do slavné UFC. Zároveň si ale v poslední době MMA hlavně užívá.

Diamantový čávo je technickým typem zápasníka, který si libuje především v boji na zemi. Jeho zápasy jsou historicky spíše delší. To souvisí s jeho velkým fyzickým fondem a po kondiční stránce se na zápas dokáže vždy perfektně připravit.

V létě 2022 se spolu s dalšími fightery z OFA, Ronym Paradeiserem, Tomášem Deákem a Fero Fodorem, rozhodl kvůli přetrvávajícím vnitřním sporům opustit bratislavský gym Ilji Škondriče a nyní se připravuje pod vedením Borise Topčiče.

Robo Pukač zranění: vzestup a pád i následná cesta na vrchol

Robo je jedním z největších průkopníků smíšeného bojového umění na Slovensku. Vždy upřímný MMA bojovník byl v letech 2014/2015 ve své zemi považován za jednu z největších hvězd tohoto sportu a jeho kariéra nabírala velkých obrátek.

Promotér Pavol Neruda dokonce natočil právě s Robertem Pukačem a Rastislavem Hanulayekem jeden z historicky prvních MMA dokumentů na Slovensku, který v roce 2013 mapoval jejich cestu na zápas v rámci akce Fight Explosion v Rimavské Sobotě.

V roce 2015 po porážce s Patrikem Kinclem ale přišla pro Roba dlouhá a nepříjemná zápasová stopka. Na vině bylo hned dvojité zranění. Šlo o prasklou lícní kost a hlavně komplikované poranění klíční kosti (tzv. AC luxacii).

Výsledek? Tři roky bez ostrého zápasu. Přestože se Robo stále udržoval v zápasovém zatížení a tvrdě trénoval, fanouškům se opět představil až koncem roku 2018 – poprvé pod organizací Oktagon MMA, která v době jeho rekonvalescence vznikla. I tohle období ho ale po mentální stránce podle jeho slov obrovsky posunulo.

Robert Pukač vs. Christian Jungwirth 2

V sobotu 23. března se odehrála na německé půdě odvetná bitva Roberta Pukače a Christiana Jungwirtha. První souboj téhle dvojice dopadl ve prospěch Kelta, když Robert Pukač odmítl po druhém kole v zápase pokračovat.

sipka Více čtěte zde: Pukačova upřímná zpověď vzbuzuje velké emoce. Diamantový Čávo děkuje fanouškům za podporu

Robert Pukač měl jedinčenou možnost během turnaje OKTAGON 55 srovnat skóre, i tentokrát ale slavil vítězství Jungwirth. Zápas se dočkal všech pěti kol a oba borci předvedli skvělý zápas, německý Kelt byl ale ten, kdo vytvářel neustálý tlak a obhájil tak svou první výhru vítězstvím na body. Pukačovi se bohužel i navzdory precizní technice nedařilo situaci obrátit a připsal si tak třetí prohru v řadě.

sipka Více čtěte zde: Proč Robo Pukač nevyhrává? Ondřej Novotný a další analyzují, proč si Diamantový Čávo odnesl porážku

Robert Pukač vs. Matouš Kohout

V říjnu roku 2023 se Robo Pukač potkal v kleci s Matoušem Kohoutem, pro kterého šlo o první zápas ve vyšší váhové kategorii. Oba borci se většinu prvního kola přestřelovali v postoji, Pukačovi se dařilo více natrefovat a v poslední minutě přesunul boj na zem.

Druhé kolo bylo velmi vyrovnané. První půlku si pro sebe ukradl Pukač, v druhé půli byl ale o něco dominantnější naopak Kohout. V první minutě finálního kola vyvíjel Kohout tlak v postoji, Pukač čekal na vhodnou příležitost k takedownu, která nastala po necelých dvou minutách.

Robovi se dařilo Kohouta kontrolovat, ale nevyvíjel aktivitu, která by mu nesla body. Matouš se naopak snažil vytěžit ze situace maximum a zahrnoval Pukače tvrdými lokty. Kohoutovi se pak v poslední minutě podařilo Pukače přetočit a vrátit na posledních třicet vteřin boj zpátky do postoje. Vítězství na body si tak připsal právě Kohout.

Robert Pukač vs. Miroslav Brož

Více jak půl roku od vítězství nad Melišem se Robo Pukač střetnul s dalším oblíbeným zápasníkem OKTAGONu Miroslavem Brožem. V prvním kole byl dominantnější Brož a Pukač se nažil kontrovat z ústupu. I ve druhém to byl Inkvizitor, kdo vyvíjel tlak, ale Pukačovi se dařilo místy protlačit delší kombinace a signifikantní údery.

Robo Pukač ve třetím kole změnil taktiku a snažil se převzít iniciativu takedownem, kterým dostal Brože pod sebe a třetí kolo to byl on, kdo byl v dominantnější pozici. Celkově šlo o velmi vyrovnaný souboj, nejednoznačné vítězství na body (split decision) si nakonec odnesl Inkvizitor.

Robert Pukač vs. Tomáš "Bolo" Meliš

Fanoušky oblíbený Robo Pukač neprožívá dobré období své kariéry. Po třech porážkách v řadě a celkově 5 z posledních 6 zápasů se pokusí dostat zpět na vítěznou vlnu 17. září na turnaji Oktagon 35 v Brně. Jeho soupeřem bude nevyzpytatelný Tomáš "Bolo" Meliš (9-8-2), který naposledy utáhl na kimuru Václava Mikuláška.

I přes sérii nezdarů jde Diamantový čávo do zápasu v pozici kurzového favorita. Bude zajímavé sledovat, jakou formu si do zápasu přenese, protože poprvé nastoupí do klece bez svého mentora a někdejšího kouče Ilji Škondriče. Dokáže vyzrát na houževnatého a zkušeného Meliše?

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Robert Pukač vs. Christian Jungwirth

Robo Pukač se 26. března 2022 představil fanouškům na domácí půdě v rámci turnaje Oktagon Prime 5 v Šamoríně poblíž Bratislavy. Jeho soupeřem byl německý tvrďák Christian Jungwirth, který v té době naposledy prohrál s Andrejem Kalašnikem a celkově měl v zádech nepříjemnou sérii tři porážek v řadě.

Zápas se nesl ve vysokém tempu s velkým množstvím úderů z obou stran. Více přeci jen tlačil Christian Jungwirth, který dokázal slovenského bijce několikrát poslat na pletivo a tam ho trápit v klinči. Po druhém kole jsme byli svědky málo vídané situace, kdy se Robo Pukač naprosto psychicky zlomil. Nepomohlo ani přemlouvání jeho týmu, Diamantový čávo nebyl schopen nastoupit do třetího kola a Christian Jungwirth si připsal vítězství na TKO.

Pukač v pozápasovém rozhovoru odtajnil, že to nebyl jeho den už od brzkých ranních hodin, a že bude muset něco změnit v přípravě, aby se mu podobná věc v budoucnu už nestala. S odstupem času pak také promluvil o tom, že vliv na tuto velmi nezvyklou situaci měly osobní rozepře uvnitř Octagon Fighting Academy, ze které několik měsíců na to odešel. Na celý zápas se podívejte v následujícím videu.

Robert Pukač vs. Matúš Juráček

Diamantový čávo Robo Pukač je známý tím, že bere zápasy s naprostou špičkou velterové váhy. I tentokrát jej na galavečeru Oktagon 30 v Brně čekala nesmírně těžká prověrka v podobě neporaženého Matúše Juráčka.

Samotný zápas byl hodně vyrovnanou záležitostí. Celý duel se odehrával v postoji, kde se opticky zdálo, že má o něco více navrch právě slovenský fighter. Všichni tři bodoví ale shodně viděli vyhrát Matúše Juráčka, což Robovi připravilo jeho druhou porážku v řadě a celkově čtvrtou z posledních pěti utkání. Na celý zápas se podívejte v tomto videu.

Robert Pukač vs. Maté Kertész

Jedním z extrémně zajímavých zápasů proběhnuvšího bratislavského turnaje Oktagon 27 byl duel Roba Pukače s Maté Kerteszem. Oblíbený maďarský zápasník patří do TOP 5 velterové váhy organizace Oktagon a za sebou měl toho času sérii dvou výher (Jungwirth, Carvalho).

Máté Kertesz je podobně jako diamantový čávo specialista na boj na zemi, takže jsme mohli v tomto vyrovnaném souboji očekávat vysokou školu grapplingu a wrestlingu. Oba dva jsou navíc nesmírně tvrdí v postoji, kde toho snesou opravdu hodně!

Samotný zápas se nakonec oproti předpokladům prakticky celý odehrával v režii Máté Kertésze, který dominoval zejména ve wrestlingu a lépe na tom byl i pohybově. Diamantový čávo nepředvedl nikterak špatný výkon, nicméně na skvěle připraveného maďarského bijce si nepřišel a nakonec prohrál na body.

Robo Pukač v duelu s Maté Kertészem Foto: OKTAGON MMA

Robert Pukač vs. Jan Malach

Nepříjemnou sérii 2 porážek v řadě Robert Pukač zlomil 27. března 2021 proti našlápnutému Janu Malachovi, alias Králi Severu. Velmi zajímavý duel byl součástí turnaje Oktagon 22 a nepochybně patřil tomu k nejlepšímu, co turnaj nabídl.

Robo od začátku diktoval tempo zápasu a při první příležitosti dokázal Jana Malacha "hodit". V následném boji na zemi sice nezasypával soupeře téměř žádnými údery, ale trpělivým a nátlakovým stylem dokázal soupeře unavit a nepříliš častou technikou zvanou Kimura, donutit odklepat. Mimochodem touto technikou je na domácí scéně známý zejména Miloš Petrášek.

Ihned poté vytryskl u Roba gejzír radosti, který jen dokreslil, jak velký kámen diamantovému čávovi spadl ze srdce. Po skončení zápasu ho k dalšímu boji přímo uprostřed Oktagonu vyzval rozjetý Matúš Juráček. Tento zápas ale v tuto chvíli není na pořadu dne.

Robo Pukač vítězí na Oktagonu 22 s Janem Malachem Foto: OKTAGON MMA

Robert Pukač zápasy – přehled výsledků (all fights): record

Všechny zápasové statistiky Robo Pukače najdeš v této přehledné tabulce.

PROFESIONÁLNÍ MMA KARIÉRA
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Prohra Christian Jungwirth 5 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 55 23.3.2024
Prohra Matouš Kohout 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 47 7.10.2023
Prohra
Miroslav Brož 3 (5:00) Rozhodnutí (Split Dec.) Oktagon 43: Kincl vs. Vémola 2 20.5.2023
Výhra Tomáš Meliš 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 35 17.9.2022
Prohra Christian Jungwirth 2 (5:00) TKO Oktagon Prime 5 26.3.2022
Prohra Matúš Juráček 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 30 30.12.2021
Prohra Máté Kertesz 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 27 11.9.2021
Výhra Jan Malach 1 (4:16) Submise Oktagon 22 27.3.2021
Prohra Jozef Wittner 3 (0:58) TKO Oktagon 18 21.11.2020
Prohra
Samuel Krištofič 5 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 14 14.9.2019
Výhra Tomáš Kužela 3 (0:09) KO Oktagon 11 16.3.2019
Výhra
Jan Janka 3 (5:00) Rozhodnutí Oktagon 10 17.11.2018
Prohra Patrik Kincl 3 (5:00) Rozhodnutí Full Fight 1 30.5.2015
Výhra Adam Šindelář 3 (5:00) Rozhodnutí Caveam 2015 19.3.2015
Prohra Stefan Sekulic 3 (5:00) Rozhodnutí SBC 4 6.12.2014
Výhra
Marián Jakubík 4 (1:16) TKO FE 5 24.5.2014
Výhra
Petr Novák 3 (5:00) TKO Fight Explosion 6.12.2013
Výhra
Rastislav Tóth 3 (5:00) Rozhodnutí FE  2 26.10.2013
Výhra
Nemanja Miloševič 2 (5:00) Rozhodnutí FoG 2 8.3.2013
Výhra
Adam Šindelář 2 (5:00) Rozhodnutí FE 2012 8.12.2012
Výhra
Rajmund Csomor 1 (3:00) Submise HC 14 28.9.2012
Prohra Mateusz Zawadzki 2 (1:21) Submise MFN 2 2.6.2012
Remíza Miroslav Štrbák 2 (5:00) Remíza HC 13 24.3.2012
Výhra
Jakub Gazdík 2 Submise NoF 2 5.11.2011
Výhra
Radek Sopov 2 (5:00) Rozhodnutí HG 5 20.10.2011
Prohra Marko Djukic 1 (1:32) Submise Ultra FC 2.5.2011
Výhra Aleksandar Vickovic 1 (5:00) Rozhodnutí Ultra FC 2.5.2011
Prohra Josef Král 2 (1:27) Submise GFN 2 20.2.2011
Výhra Josip Deur 1 (3:55) Submise GFN 2 12.7.2010
Výhra Victor Kuku 3 - NG 5 10.4.2010

Robert Pukač vs. Jozef Wittner

Čistě slovenský duel Robo Pukač vs. Jožo Wittner byl hlavním zápasem Oktagonu 18, který na konci listopadu 2020 proběhl v pevnosti Brno. Vyrovnaný průběh této bitvy rozhodl tvrdý a přesný úder Wittnera ze začátku 3. kola. Po něm šel Robo k zemi a po lehce kontroverzním a nepřehledném odklepání rozhodčí Jan Voborník zápas ukončil. Poprvé v kariéře Pukač prohrál dvakrát po sobě. Na celý zápas se můžeš podívat zde.

Robert Pukač vs. Samuel Krištofič

Pětikolový zápas s Pirátem Krištofičem absolvoval Robo v září 2019. Duel, který ho mohl posunout k titulové šanci ale bratislavskému rodákovi vůbec nevyšel a byla z toho poměrně jednoznačná porážka na body.

Na to, jak celý zápas probíhal, a co řekl Robo bezprostředně po duelu se podívej ve videu níže.

sipka Nepřehlédni: Jak a kde sledovat MMA zápasy živě se dozvíš ZDE

Robert Pukač vs. Tomáš Kužela

Po vítězném comebacku k MMA proti Janu Jankovi se Robo postavil v březnu 2019 zápasníkovi Tomáši Kuželovi. Po 9 vteřinách 3 kola jej dokázal knockoutovat a připsal si v pořadí druhé vítězství po restartu kariéry.

Robo Pukac OFA

Robert Pukač působil dlouhou dobu v Octagon Fighting Academy, kde byl jednou z hlavních tváří celého gymu. K dispozici tu měl tvrdé sparingpartnery, jmenovitě Ronyho Paradeisera či Tomáše Deáka. Jeho velkými kamarády jsou například mistr světa v Muay Thai Igor Daniš či účastník Oktagon Výzvy Marek Bartl.

Při pohledu do minulosti zjistíme jednu pikantní skutečnost. V roce 2012 si svou jedinou remízu kariéry připsal proti dalšímu týmovému parťakovi Miroslavu Štrbákovi.

Kvůli přetrvávajícím sporům uvnitř Octagon Fighting Academy se Pukač, Deák, Paradeiser a Fodor rozhodli v létě 2022 odejít a hledat si nový gym. Všichni se aktuálně připravují pod vedením Borise Topčiče v gymu s názvem Cvičisko.

Robert Pukač Instagram, Facebook

Robo Pukač je na česko-slovenské scéně známý i pro svou komunikativnost na Instagramu. Často nejde pro podrobná vysvětlení a ostré odpovědi daleko. To se ale podle jeho slov odvíjí vždy od toho, jakou má zrovna náladu. Oficiální profil Robo Pukače sleduje přes 35 tisíc sledujících a s fanoušky se zde dělí o momentky z přípravy i nejrůznější spolupráce okolo výživy, módy atd. Jeho účet najdete i na sociální síti Facebook, kde ale není zdaleka tolik aktivní.

Robo je také velký milovník kávy, v letních měsících je jednou z jeho oblíbených variant osvěžující Espresso Tonic. Celkově je Robo velmi svérázný, což se ale fanouškům líbí a mají ho rádi.

Robert Pukač Sherdog a Tapology

Zápasy Roba Pukače si můžete dohledat také na předních světových MMA webech Sherdog a Tapology. Na tomto místě najdeš detailní informace o způsobu ukončení zápasů, chystané fighty a akce i mnoho dalšího.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Kdo byl posledním soupeřem Robo Pukače?

Diamantový čávo se naposledy střetnul v odvetě s Christianem Jungwirthem. Jak zápas dopadl zjistíte uvnitř článku.

2️⃣ Kdy má Robo Pukač zápas?

Zatím není jasné, komu se Diamantový Čávo po neúspěšné odvetě s Christianem Jungwirthem postaví příště.

3️⃣ Kde a pod kým Robo aktuálně trénuje?

Robert Pukač byl dlouhodobě členem bratislavského OFA Gymu, kde trénoval spolu s dalšími velkými jmény tuzemské scény pod vedením Ilji Škondriče. V létě 2022 se ale odhodlal k velké změně a tento tým spolu s dalšími bojovníky opustil. Důvod a další zajímavosti najdete v článku ZDE.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...

David Kozma a Ondřej Novotný

David Pink Panter Kozma - MMA zápasy, statistiky a životopis

David Kozma ✨ je bývalým šampiónem velterové váhy organizace Oktagon MMA. Za sebou má 5 úžasných obhajob titulového pásu. Díky své...

Gábor Boráros bojuje v organizaci Oktagon

Gábor Boráros – profil a zápasy bojovníka MMA

Gábor Boráros je populární slovenský zápasník 🤼, historicky první šampion Oktagon Výzvy ☝. Jeho kariéra i osobní život nepřestávají...