Ilja Škondrič - životopis a kariéra slovenské legendy MMA

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Ilja Škondrič je jednou z nejvýraznějších tváří bojových sportů na Slovensku. Respektovaný zápasník a hlavně trenér stál u zrodu smíšeného bojového umění v dobách, kdy o něm u nás nikdo nic nevěděl. Nasajte příběh slovenského kmotra MMA, který už 20 let pomáhá rozvíjet tento tvrdý sport.

BOX S MARPEMŽIVOTOPISMMA KARIÉRA
OFASTATISTIKYZAJÍMAVOSTI

Ilja Škondrič na tiskové konferenci RFA Foto: RFA

Profil Ilja Škondrič
Jméno Ilja Škondrič
Narozen 24. prosince 1979
Přezdívka Kmotr MMA
Národnost Slovenská
Výška 186 cm
Váha 90-100 kg
Váhová kategorie Polotěžká, Těžká
Výhry v boxu -
Prohry v boxu -
Výhry v MMA 13 (11x KO, TKO, 2x submise)
Prohry v MMA 12 (11x KO, TKO; 1x rozhodnutí)
Tým Octagon Fighting Academy
Trenéři Igor Daniš, Robert Pukač

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

Box: Ilja Škondrič vs. Marpo

To, s čím se už příliš nepočítalo, se na konci roku 2022 stane skutečností. Ilja Škondrič se minimálně ještě jednou ukáže v ostrém zápase. Nebude to však MMA, nýbrž klasický box a jeho soupeřem bude 17. prosince 2022 v O2 Aréně raper Marpo.

Podle slov Ilji Škondriče mu nová organizace Real Fight Arena nabídla velice atraktivní finanční podmínky. Sám uznávaný trenér a mentor se přitom na návrat k aktivnímu boji už nějakou dobu mentálně připravoval. Podle svého prohlášení mu tato příprava pomůže dostat se do lepší fyzické kondice, zhubnout pár kilo a vytřídit nepotřebné lidi, které kolem sebe má. Prodá svoje bohaté zkušenosti proti nažhavenému Marpovi?

Box - sleduj průběh zápasu zde

Ilja Škondrič životopis a začátky v bojových sportech

Ilja Škondrič pochází z velmi složitých rodinných poměrů. Svého otce srbského původu poznal až v 17 letech a dnes už nežije. Ilja vyrůstal se svými dvěma bratry Jánem a Dušanem a částečně i s matkou, se kterou ale neměl dobré vztahy a už dlouhé roky se s ní nestýká. Iljova minulost byla hodně bouřlivá. Jeho život je vedle bojových sportů úzce spjatý s prací v Security, kde si začal přivydělávat už jako 17letý teenager.

Vyrůstal na sídlišti v Petržalce, a sám o sobě říká, že je dítě ulice. Chodil na střední odbornou školu Technickou v Bratislavě a právě tam si před školou na trávě poprvé osahával pěstní výměny názorů se svými vrstevníky. Na boji ho cosi přitahovalo, a tak chodil na tréninky různých bojových disciplín, jako je karate, judo, aikido nebo Jiu Jitsu. V těchto sportech posbíral i v pokročilejším věku i během aktivní MMA kariéry celou řadu medailí a ocenění. Vyzvedněte si sázkový bonus za jednoduchou online registraci ZDE

Ilja Škondrič MMA kariéra

První zmínku o smíšeném bojovém umění zaznamenal Ilja díky VHS kazetě, na které byly zápasy UFC. MMA ale tehdy ani zdaleka nemělo dnešní podobu a v Česku i na Slovensku ho prakticky nikdo neznal. Ilja se začal o tento sport čím dál více zajímat, odkoukával techniky z kazety a nově nabyté informace si poctivě zapisoval do sešitu. Následně zkoušel nové MMA techniky na matraci ve sklepě, kde mu „pokusné králíky“ dělali jeho bratři.

Jeden z klíčových momentů v životě Ilji Škondriče přišel poté, co pomáhal v přípravě na turnaj bez pravidel (valetudo) legendárnímu zápasníkovi Slavomíru Molnárovi. Od té doby se následně začal Škondrič věnovat MMA pravidelně. V té době ale na Slovensku žádný MMA gym neexistoval, což ho přimělo přemýšlet i tímto směrem.

Svoji profesionální kariéru započal Škondrič v roce 2005 na turnaji v Ostravě. Dohromady posbíral v kleci 13 výher, 12 porážek a 1 zápas bez výsledku (NC). Často ale nastupoval doslova na poslední chvíli a proti výrazně kvalitnějším a těžším zápasníkům napříč několika váhovými kategoriemi.

Bral všechno. Objížděl prakticky všechny turnaje, které se konaly. Později se za kvalitními sparingy v thajském boxu vydával do Prahy a do Vídně zase jezdil za Brazilci drilovat Jiu-Jitsu. Hnacím motorem nebyly peníze a sláva. Poháněla ho čistá vášeň k milovanému sportu a touha se neustále zlepšovat.

Ilja Škondrič OFA (Octagon Fighting Academy)

V úplných začátcích MMA na Slovensku se trénovalo po zapadlých sokolovnách a nejrůznějších prostorech. Myšlenku založit oficiální MMA gym vnuknul Iljovi jeho tehdejší kamarád Petr Sluka. V roce 2005 tak vznikla OFA, která měla ale do dnešního vyhlášeného gymu pořádně daleko. Hlavní útočiště našla tehdejší parta okolo Ilji Škondriče v Sokolovně na Vinohradech v Bratislavě. Byl to však velký posun.

OFA v Bratislavě, jak ji známe dnes, vznikla až o mnoho let později a to díky chlápkovi, jenž kdysi organizoval turnaje Fight Explosion na Slovensku. Právě on pomohl přesvědčit partnery a mohla tak vzniknout moderní tělocvična s veškerým vybavením pro potřeby MMA.

Později se však ukázalo, že tento Iljův společník neměl potřebné peníze na zaplacení pohledávek, a tak slovenského kmotra MMA čekaly dlouhé soudní tahanice, na jejichž konci ale Octagon Fighting Academy Ilja udržel při životě.

Octagon Fighting Academy je dnes pod vedením Ilji Škondriče naprostou špičkou, co se týče přípravy MMA bojovníků. Vzešla odtud celá řada šampionů v čele s Attilou Véghem, Ivanem Buchingerem, Gáborem Borárosem, Miro Štrbákem, nebo Tomášem Deákem. Dalšími výraznými tvářemi OFA z řad fighterů jsou i Robo Pukač, Vojto Barborík, či František Fodor a Marek Bartl.

Ilja Škondrič trenér

Ilja nikdy nesnil o dráze MMA trenéra. Jenže na domácí scéně se málokdo může pochlubit takovými zkušenostmi. A ty Ilja nakonec rozhodl předávat dále. Pozice kouče a mentora hraje dnes v případě Ilji Škondriče dominantní úlohu.

V dobách, kdy ještě aktivně týden co týden nastupoval do nejrůznějších zápasů, získával všude, kam přijel, cenné kontakty. Díky tomu se mohl následně rozvíjet nejen jako trenér, ale posouvat tím celou domácí MMA scénu i OFA.

V minulosti do jeho gymu zavítal například jeden z nejlépe placených MMA bojovníků v historii UFC Alistair Overeem. S přibývajícím roky láska k MMA v případě Ilji stále rostla, což mu dodnes pomáhá jít s dobou a učit se v tomto dynamickém sportu stále novým a novým věcem.

Ilja Škondrič Oktagon MMA

Novou kapitolu života Ilji Škondriče začala psát v roce 2016 spolupráce s organizací Oktagon MMA. Pavol Neruda se s Iljou dlouhé roky předtím dobře znal díky společnému působení v ochrance. Ilja měl tedy ve slovenského promotéra důvěru, a proto souhlasil s tím, aby se první řada reality show Oktagon výzva uskutečnila v jeho Octagon Fighting Academy v Bratislavě. To se následně ukázalo jako skvělý tah.

Jak rostla popularita organizace Oktagon, zvyšoval se i zájem o smíšené bojové umění, z čehož těžil také Ilja Škondrič. Z pozice hlavní tváře moderního MMA gymu OFA v Bratislavě figuroval na mnoha propagačních materiálech i v pozadí příprav elitních bojovníků. Sám Ilja Škondrič odbojoval v roce 2017 pod Oktagonem dva zápasy s bilancí 1-1. V roce 2019 se schylovalo k jeho poslednímu zápasu, jeho soupeř ale tehdy ze zápasu odstoupil a v krátkém čase se už nepovedlo sehnat adekvátní náhradu.

Ilja Škondrič RFA

V roce 2021 se na česko-slovenské scéně objevila nová organizace Real Fight Arena se sídlem právě v Bratislavě. Obě strany spolu prakticky od začátku navázali velmi úzkou spolupráci. OFA se „převlékla“ do nových, červeno-černých barev RFA a stala se domovských gymem pro uskupení promotéra Borise Marhanského.

Ilja Škondrič zároveň potvrdil, že zastává jistou roli i přímo v managementu RFA, o jakou pozici jde ale blíže nezpecifikoval.

O tom, jak moc to narušilo vztahy Ilji Škondriče s Paľem Nerudou a Ondřejem Novotným můžeme pouze spekulovat. Vzhledem k předchozím velmi přátelským vztahům tento krok bosse OFA Ilji Škondriče do jisté míry překvapivý rozhodně byl.

Ilja Škondrič zápasy - statistiky (record)

Ilja Škondrič se ve smíšeném bojovém umění pohyboval coby profesionální MMA zápasník více než 10 let. Má za sebou celou řadu úspěchů v podobě titulů Fight Explosion a Stick Gladiator Champion.

V roce 2006 ale například inkasoval nepříjemnou porážku v polské KSW od Lukasze Jurkowski kopem z otočky už po 25 vteřinách zápasu. Zde nabízíme přehled všech jeho zápasů.

BOX kariéra
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum

Otakar Petřina RFA 17.12.2022
Profesionální MMA kariéra
Výsl. Soupeř Kolo(čas) Způsob Událost Datum
Prohra Michal Bobrowski 2 (3:52) TKO Oktagon 3 29.6.2017
Výhra Vít Mrákota 1 (4:10) Submise Oktagon 2 7.3.2017
Prohra Alexey Stoyan 1 (0:15) TKO EFN 49 4.6.2016
Výhra
Ilija Loncar 1 (3:40) TKO FoG 5 9.4.2016
Prohra Sergei Pavlovich 1 (1:15) TKO Full Fight 30.5.2015
Výhra Ilija Loncar 1 (4:55) TKO FoG 4 7.3.2015
Výhra Sasa Lazic 1 (2:31) Submise Fight Explosion 6.12.2013
Prohra Toni Valtonen 1 (3:16) TKO CF 8 1.9.2012
Prohra Fraser Opie 1 KO NNB 5.2.2011
Prohra Daniel Macháček 1 (2:19) TKO Heroes Gate 2 21.10.2010
Prohra
Shamil Abdulmuslimov 3 (5:00) rozhodnutí APF 22.5.2010
Výhra
David Haagsma 1 (1:21) KO HC 7 26.3.2010
Prohra
Magomedbag Agaev 1 (5:00) TKO HC 4 20.9.2009
Výhra
Emir Smajlovic 2 (4:20) TKO Den Gladiatora 5 2.5.2009
Výhra
Franco Schulze 1 (0:21) KO FFC 25.4.2009
Výhra
Marek Kornaj 2 TKO DEK 7.2.2009
Výhra
Laszlo Czene 1 (0:15) KO FSC 2 10.11.2008
Výhra Lars Weber 1 (1:38) TKO All or Nothing 30.9.2007
Bez výsledku Bojan Spalevic - - Ultimate Fight 17.2.2007
Prohra Lukasz Jurkowski 1 (0:25) TKO KSW 5 3.6.2006
Výhra Jaroslav Staněk 1 TKO Night Of The Dragons 6.3.2006
Prohra Sasa Mucnjak 2 TKO Ultimate Nokaut 3 17.12.2005
Výhra Marin Vlahovic 1 TKO Ultimate Nokaut 2 29.6.2005
Prohra Emil Poljak 1 (1:49) TKO German Freefight 11.6.2005
Prohra Petr Kelner 1 TKO Extravaganza MMA 27.5.2005

Ilja Škondrič vs. Michal Bobrowski

Dosud posledním protivníkem Ilji Škondriče v kleci byl 29. července 2017 neporažený polský zápasník Michal Bobrowski. Talentovaný Polák si v roce 2016 dokonce vyšlápl i na Miloše Petráška a svůj sílu ukázal i v duelu s výrazně zkušenějším Škondričem.

V souboji se slovenskou legendou byl od začátku jasně lepší, dominoval na zemi a na konci druhého kola ukončil Ilju tvrdým ground and pound.

Ilja Škondrič vs. Vít Mrákota

Duel proti stále ještě aktivnímu Vítovi Mrákotovi proběhl 7. dubna 2017 na turnaji Oktagon 2 v Bratislavě. Škondrič se několikrát nechal slyšet, že s takovou fyzickou silou, jakou tehdy disponoval Vít Mrákota se za celou kariéru nesetkal. Nakonec však českého specialistu na boj na zemi dokázal ukončit na svoji oblíbenou submisi Heel Hook už na konci prvního kola.

Ilja Škondrič rodina a zajímavosti

Ilja Škondrič si spolu s bojovníky v Octagon Fighting Academy vytvořil velmi silné pouto, které se dá přirovnat k rodinným vazbám. Navzdory krušnému dětství žije Ilja spořádaným životem. Neholduje alkoholu ani nekouří, věnuje se rozvoji svého gymu a v roce 2020 se mu narodil syn Ilja junior.

Ilja Škondrič Instagram, Facebook

Také Ilja Škondrič si samozřejmě velmi dobře uvědomuje důležitost sociálních sítí v MMA a jeho oficiální profily najdete, jak na Instagramu tak i Facebooku. Na Instagramu ho sleduje okolo 50 tisíc fanoušků, což je téměř jednou tolik, než kolik například sleduje předního českého MMA trenéra Andrého Reinderse.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Ilja Škondrič tapology, Sherdog

Zápasové statistiky Ilji Škondriče najdeme také na největších světových webech o smíšeném bojovém umění Sherdog a Tapology. Víc, než na svůj profil se ale Ilja zaměřuje na výsledky svých svěřenců, potažmo jejich budoucích soupeřů.

Ilja Škondrič video

Pozoruhodné kariéry, životního příběhu a jedinečného odkazu pro celý slovenský sport v podání Ilji Škondriče si samozřejmě všímají i média a tvůrci internetového videoobsahu. K dohledání je na YouTube několik zajímavých videí, které dávají nahlédnout ještě více pod pokličku tohoto na první pohled přísného, avšak čestného a spravedlivého MMA trenéra a bývalého zápasníka.

Ilja Škondrič wikipedia

Může se to zdát trochu zvláštní, ale profil Ilji Škondriče na wikipedii nenajdete. Tento článek ale mapuje život slovenského MMA trenéra a vy tak máte na jednom místě všechny důležité informace o jeho osobě.


1️⃣ Kdy proběhne utkání Marpo vs. Škondrič box?

Vyhlášený hlavní trenér bratislavského Octagon Fighting Academy se 18. 12. 2022 překvapivě postaví do boxerského ringu. V rámci organizace Real Fight Arena změří síly s raperem Marpem. Bližší informace nejen o tomto zápase se dočtete zde

2️⃣ Trénoval někdy Ilja Škondrič Attilu Végha?

Ano, šampion Bellatoru Attila Végh byl jednou z prvních velkých hvězd, která prošla pod "rukami" trenéra Ilji Škondriče. Vítěz Zápasu století má ale dnes svůj vlastní gym v Trnavě s názvem Spartakus Fight Gym.

3️⃣ Má Ilja Škondrič děti a manželku?

Ilja Škondrič přivedl na svět spolu se svoji přítelkyní v roce 2020 syna Ilju juniora. Životní příběh kmotra slovenského MMA najdete v tomto článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Vojto NRP Barborík

Vojto Barborík - profil, zápasy, kariéra MMA zápasníka

Slovenský MMA fighter ⭐ Vojto Barborík ⭐ je jedním z absolutně nejlepších grapplerů domácí scény. Momentálně zápasí pod organizacemi...

Tomáš Deák je bývalý šampion Oktagonu a nyní zápasí v organizaci ACA

Tomáš Deák - životopis a zápasy MMA bojovníka

Tomáš Deák ⚡ dokázal vybojovat dva velké tituly v bantamové váze a v současné době působí v prestižní ruské organizaci ACA.✅ Toto je jeho...

Robo Pukač při práci na zemi během zápasu

Róbert Pukač – profil a statistiky zápasníka MMA

Diamantový čávo 💎 Robo Pukač je jedním z nejznámějších slovenských MMA fighterů☝. Po překonání dlouhého zranění nastupuje od roku 2018 v...