Ohlédnutí: Vybíráme TOP 5 momentů z pevnosti Brno

Opona spadla, světla zhasla. Brněnské Zoner BOBYHALL se loučí s nejlepším česko-slovenským MMA. Oktagon totiž vrací své turnaje na stadiony a do velkých hal. Konečně. Tady je ohlédnutí za TOP 5 momenty, které se během nuceného experimentu v pevnosti Brno udály. A že to byla jízda!

Karlos Vémola porazil Milana Ďatelinku, ale z titulu se radovat nemohl Foto: KARLOS VÉMOLA

Organizace Oktagon po více než roce opouští pevnost Brno. „Krize nás zocelila“ shodují se promotéři

Nejtěžší a dost možná nejzásadnější kapitola v existenci MMA organizace Oktagon nabídla o víkendu v Brně svoji závěrečnou zápletku. Turnaj Oktagon 25 by měl být na dlouhou dobu posledním, který se v největším moravském městě uskutečnil. Vzhledem ke stále se lepšící situaci okolo koronaviru v Česku i na Slovensku, se celý cirkus stěhuje tam, kam patří. Do velkokapacitních arén!

Byl to vynucený, avšak klíčový tah. Po čas koronavirové krize se organizace Oktagon usadila v Zoner BobyHall v Brně, kde bylo možné zajistit organizování turnajů navzdory složitým, místy až absurdním, podmínkám. Samotný Oktagon ani v nejtěžších chvílích nepřerušil svoji činnost a díky skvělé improvizaci dodal fanouškům v temných dobách tolik potřebnou zábavu a bojovníkům obživu. Za to sklidil velký respekt a získal mnoho nových fanoušků. Zaslouženě!

Během více než stovky zápasů na 11 turnajích se toho událo opravdu hodně. Tady jsou ty nejzásadnější momenty z našeho pohledu:

Kde je vůle, tam je cesta

Jak už jsme naznačili v úvodu - organizace Oktagon byla jednou z mála organizací napříč všemi sporty v Evropě, která se vypořádala s koronavirovou krizí a nepřerušila pořádání turnajů. Na počátku stál projekt Oktagon Underground, který s upravenými pravidly nabídl superfinále poprvé už v Brně. Covidová bublina se následně několikrát opakovala i v rámci číslovaných turnajů a v únoru se konal i Underground Last Man Standing. Skvělou práci promotérů i celého týmu Oktagonu během dlouhého období stavíme v žebříčku nejvýše.

Milan Paleš a trofej Foto: OKTAGON MMA

Lehká, střední a těžká váha poznala nové šampiony

Mluvilo se o tom dlouho, až 30. 1. 2021 se to ale stalo realitou. Jeden z nejlepších slovenských zápasníků všech dob, Ivan Buchinger, dostal šanci zabojovat o titul organizace Oktagon. Proti Ronymu Paradeiserovi z toho byl rychlý proces a další opasek do sbírky.

Ten přidal na začátku prosince i Karlos Terminátor Vémola, byť o něj v následujícím zápase přišel kvůli nesplněnému váhovému limitu.

O další titul pro Slovensko se postaral na turnaji Oktagon 25 těžkotonážník Martin Buday, který potvrdil roli favorita a ukončil polského king konga Kamila Mindu.

Čtyřlístek výher pro bezkonkurenčního Karlose Vémolu

Karlos se po nejtěžší porážce své kariéry v zápase století vrátil na vítěznou vlnu, a to ve velkém stylu. V říjnu si poradil s norským vikingem Thomasem Robertsenem a začátkem prosince nedal „čuchnout“ ve vyostřeném a obrovsky sledovaném zápase Vašku Mikuláškovi. Ještě ten samý měsíc pak připnul titulový pás střední váhy po parádní 5kolové bitvě s Alexem Lohoré.

Smolný zápas přišel 27. 3. 2021. Karlos totiž nenavážil o cca 600 gramů a vzhledem k tomu, že šlo o titulový duel s Milanem Ďatelinkou, přišel o svůj pás ještě před samotným zápasem. V něm pak nedal talentovanému Slovákovi žádnou šanci a uškrtil ho v prvním kole.

Karlos Vémola uškrtil Ďatelinku už v prvním kole Foto: OKTAGON MMA

Růžový panter proti všem

Dost možná nejlepší zápas v celé historii Oktagonu se uskutečnil 27. 5. 2021. Na turnaji s hrstkou přítomných diváků se o titul velterové divize utkali šampion David Kozma a jeho vyzyvatel Apollo Silva. Zápas nabídl krvavou válku, kdy se vývoj přeléval z jedné strany na druhou. Vítězství a pozici šampiona nakonec uhájil na body David Kozma, který tím z pozice kurzového outsidera zavřel ústa všem pochybovačům.

Kozma porazil Apolla v nervy drásajícím zápase Foto: OKTAGON MMA

Příchod zahraniční kvality i legendy Monstera

Během uplynulého roku se v organizaci Oktagon objevilo několik nových a pořádně zvučných zahraničních akvizic. Těmi vůbec nejpovedenějšími příchody jsou Alex Lohoré, Bojan Veličkovič a Christian Jungwirth. Posledně jmenovaný například svedl fantastickou „řežbu“ s Miroslavem Brožem. Zásadním momentem pro českou scénu je také příchod veterána Petra Monstera Knížete, který si na úvod poradil s Italem Fusim a brousí si zuby na titul.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ondřej Novotný

Kdo je Ondřej Novotný a co všechno dělá?

Ondřej Novotný je promotér, spolumajitel a komentátor MMA organizace Oktagon. ✔️ Výčet toho nejzajímavějšího z jeho života jsme shrnuli v...

UFC bojovnice Mackenzie Dern na váze

Váhové kategorie v MMA (Mixed martial arts) - ženy a muži

Bojovníci v MMA se rozdělují do několika váhových divizí.⭐ Podívejte se na kompletní seznam mužských i ženských váhových kategorií a další...

Spolumajitel Oktagon MMA Pavol Neruda

Pavol Neruda – kariéra, projekty a životní příběh spolumajitele Oktagon MMA

Navenek nenápadný a klidný, jinak ale inspirující a inteligentní☀️ Věčně pozitivní Pavol Neruda je lídr se smyslem pro detail.✔️ Promotér a...