Pirát promluvil o svém nastavení. Do zápasu s Vémolou šel s klidem, trable s hlavou ale dobře zná

Samuel Pirát Krištofič šokoval koncem roku celou O2 arenu, když knokautoval Karlose Vémolu. Hrála v jeho úspěchu prim fyzická příprava, nebo mu zápas vyhrála správně nastavená hlava?

Samuel Krištofič Foto: OKTAGON MMA

Správná psychika, polovina úspěchu?

Nejeden bojovník si navzdory řadě výher vylámal zuby na zápasníkovi typu Karlos Vémola. Výborným příkladem je slovenský bijec Pavol Langer, jemuž mnozí důvěřovali, že dokáže Terminátora zlikvidovat. Ti stejní se pak ptali, kde se stala chyba. Langer byl přece fyzicky perfektně připravený, a přesto Karlosovi stačilo sedm vteřin, aby ho knokautoval. Že by zaúřadovala psychika?

O tomtéž koneckonců mluvil i Václav Baba Jaga Mikulášek. Poté, co organizace ohlásí duel s někým, jako je Vémola, strhne se na vás lavina otázek a přehnané pozornosti, která se postupně změní v nepříjemný tlak. Jak se s tímhle fenoménem kolem Terminátora vypořádal Samuel Pirát Krištofič?

„Když máš za sebou tolik těžkých tréninků s tolika těžkými lidmi, jako že si přivedeš typologicky podobné lidi, tak to ti dodává takový klid a sebevědomí, ale tenhle zápas pro mě byl výjimečný v tom, že jsem do něj šel až příliš v klidu,“ připustil Pirát v pořadu Bekimovo horúce kreslo.

Vsaďte si na bojové sporty u Tipsportu s bonusem 500 Kč zdarma

„Říkal jsem si, jestli to není špatně, protože jsem nevěděl, proč to tak je, proč jsem tak klidný, takže jsem si to užíval. I Ondrik, takový můj guru, mi po zápase říkal, že jsem byl strašně v pohodě a že ho to překvapilo,“ zavzpomínal Krištofič.

„Kdykoli se mě někdo ptal, co mě mrzí, já vždycky říkal, že jestli mě něco v kariéře mrzí, tak je to to, že se nepodařil zápas s Karlosem, takže já byl strašně šťastný, že to vyšlo,“ přiznal Pirát.

sipka Čtěte také: Pirát prozradil plány na rok 2024. Na seznamu má i jeden podnikatelský, který vás možná překvapí

„Když jsem prohrál s Bryczekem, to bylo prvně, co mě někdo ukončil, tak první dny pro mě byly fakt depresivní. Měl jsem v sobě takovou úzkost, že jsem neměl chuť ani žít, natož pak dělat MMA,“ přiznal Krištofič.

„Furt jsem byl takový smutný, ale pak jsem si řekl, že už bych měl začít trénovat a potom přišla nabídka na zápas s Karlosem a to mě úplně nastřelilo, že to je ten zápas, který mám vyhrát,“ usmál se Pirát na závěr.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Matúš Juráček

Způsob jeho odchodu nám nevoní. Novotný vysvětlil, proč Juráček nedostane výjimku na Eden

Matúš Juráček se rozhodl pro přestup do KSW, čímž se připravil o jedinečnou možnost zabojovat na srdcovém Edenu.⚽💪Od OKTAGONu výjimku...

Karlos Vémola

Film jasně ukazuje, že Karlos Vémola není jenom póza, říká režisér Michal Samir

Začalo to před 15 lety. Prozíravý režisér Michal Samir vzal do ruky malou kameru a v Londýně začal točit život neznámého Karla Vémoly. Jak...

Karlos Vémola

Stadion je splněný sen. Vémola je ale přesvědčený, že MMA má před sebou ještě jednu velkou metu.

Karlos Vémola se chystá ukončit kariéru ve velkém stylu.🏅 MMA je jeho životní vášeň a je přesvědčený, že tenhle sport čekají větší věci než...