Kincl, Vémola, Kozma? Kdepak! Jedničkou organizace Oktagon je anděl s ďáblem v těle

Oktagon MMA se krok za krokem dostává více a více do povědomí na mezinárodní úrovni a to samé platí i o bojovnících, kteří zde nastupují. Podívejte se na žebříček nejvýše postavených zápasníků podle uznávaného portálu fightmatrix.

Katharina Dalisda Foto: OKTAGON MMA

Německo prahne po titulu. Vybojuje ho pro svou zemi Katharina Dalisda?

Je na první pohled křehká a emoce příliš neprojevuje. Před německou bojovnicí Katharinou Dalisdou má ale respekt kdejaký ostrý bitkař. Právě 31letá zástupkyně frankfurtského gymu MMA Spirit je v současnosti nejvýše postaveným bojovníkem organizace Oktagon podle žebříčku fightmatrix. Ten je ve světě smíšeného bojového umění uznávaným médiem, ze kterého čerpají všichni včetně promotérů.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Katharina Dalisda (9-3) je aktuálně 35. nejlepší bojovnicí světa ve slámové váze (52,2 kg). V Oktagonu od svého příchodu v roce 2022 předvedla tři dominantní výhry a řekla si o titulový zápas. 16. září se jí před domácím publikem postaví Australanka Jacinta Austin (5-3).

V roce 2021 to přitom s jejím výkonnostním vzestupem vypadalo všelijak. Porážka na armbar s Chiarou Penco pod organizací Bellator znamenala druhý neúspěch v řadě. Jenže Dalisda od té doby změnila některé věci v přípravě, začala spárovat s muži a na jejím progresu se to okamžitě pozitivně podepsalo.

Byť působí na první dojem mimo klec naprosto neškodně, její kvality jsou obrovské. Sympatická fighterka, která toho příliš nenamluví, má nepříjemný styl boje založený na skvělé fyzické kondici a vytříbeném boxingu. K tomu všemu dokáže na zemi skvěle pracovat s těžištěm a dokáže dobře vyhodnocovat jednotlivé situace.

A co další jména? Na 46. místě žebříčku je Losene Keita, který momentálně drží v Oktagonu hned dva titulové pásy najednou. Černému panterovi je obecně předpovídána velká budoucnost, sám bojovník se ale nechal slyšet, že do UFC rozhodně nespěchá.

47. příčku okupuje šampion střední váhy Patrik Kincl, kterého do elitní padesátky vyšvihla nedávná výhra nad Karlosem Vémolou. Na 89. místě žebříčku velterových vah pak najdeme Louise Glismana, který je jedním z největších favoritů na celkové vítězství probíhajícího Tipsport Gamechangeru.

Německý Terminátor Stephan Pütz si momentálně sice dává od zápasení pauzu, jeho jméno ale stále figuruje na skvělém 70. místě v rámci polotěžké divize. V elitní stovce najdeme i další jména, jako jsou Jonas Magard, Karlos Vémola, David Kozma, Bojan Veličkovič, Rafael Xavier, nebo Pavol Langer. Těsně nad hranicí první stovky jsou ve střední váze Samuel Krištofič a Robert Bryczek, kteří se spolu utkají na konci července na pražské Štvanici.

ŽEBŘÍČEK FIGHTMATRIX (k 29.6.2023)
#35 (strawweight) Katharina Dalisda
#46 (featherweight) Losene Keita
#44 (light heavyweight) Karlos Vémola
#47 (middleweight) Patrik Kincl
#70 (light heavyweight) Stephan Pütz
#74 (bantamweight) Jonas Magard
#83 (light heavyweight) Rafael Xavier
#84 (light heavyweight) Pavol Langer
#86 (welterweight) David Kozma
#89 (welterweight) Louis Glismann
#93 (welterweight) Bojan Veličkovič

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.