Je to trochu vězení, přiznává Mawar. Promluvil o odvrácené straně sportovní kariéry

Tadeáš Růžička v Clashi předvedl, že je skutečný profesionál. K tomu je ale třeba spousta dřiny a odhodlání, o čemž Mawar promluvil v podcastu PBN. Jaká je odvrácená strana sportovní kariéry?

Tadeáš Mawar Růžička na Clash of the Stars Foto: Facebook/Clash of the Stars

Sportovní kariéra může být i vězení, přiznal Tadeáš Růžička

Jak sám po turnaji Clash of the Stars Mawar mnohokrát zdůraznil, chce začít novou etapu života, která by měla zahrnovat i změnu životního stylu. Je zřejmé, že Tadeáš Růžička patří mezi ty, kdo chtějí v životě něco dokázat, a už od svých devíti let směřuje k tomu uspět právě ve světě bojových sportů.

Slibně rozjetou kariéru mu mnozí závidí, málokdo ale vidí, že takový úspěch má i odvrácenou tvář plnou dřiny, odříkání, potu a krve. Ačkoli pro někoho může být tvrdá disciplína nezbytnou součástí života: „Celej rok jenom trénuju, to je můj lifestyle,“ prohlásil Tadeáš Růžička v podcastu PBN, kde se kluci bavili nejen o zápasu v Clash of the Stars 5, ale také celkově o MMA, boxu a všem, co kariéra profesionálního sportovce obnáší. „... jak vysadím tréninky, začnu žít špatně,“ přiznal Mawar. „... když nemám řád, disciplínu, tak mě ten život semele.“

Pouhému pozorovateli může připadat, že bojovníkovi stačí k úspěchu talent a neustálý trénink, jak ale sám Růžička zdůraznil, jde mimo jiné o permanentní stres a nervozitu. Čím lepší zápasník je, tím více se od něho očekává: „Každej sparring musíš obhájit...,“ přiblížil svou každodenní rutinu.

„Ten sport tě dokáže taky přivést do těch nejvíc démonickejch stavů,“ popisoval Mawar dál, co se může v profesionálním sportovci odehrávat. „Chceš útěk od reality, na chvíli aspoň, to je osvobození mysli.“

I přesto se zdá, že se Tadeáš Růžička pro úspěch v ringu narodil, a i negativní stránky kariéry profesionálního sportovce dokáže zatím úspěšně měnit ve zlato. „Chci začít žít tu druhou etapu, takovou tu dospělejší, hodit to ego za záda a bejt opravdovej vrcholovej sportovec,“ přiblížil svoje plány do budoucna.

Řeč byla také o vztazích s promotérem Clash of the Stars Le Sym, se kterým měli s Mawarem po jejich zápase v rámci oktagonského Undergroundu napjaté vztahy. Tadeáš přiznal, že na první schůzku ohledně jeho působení v Clashi šel trochu nejistý, ale vyjádřil Le Symu velký respekt za jeho profesionalitu.

„Bylo to divný, ta první schůzka, když jsem tam měl jít za Le Sym do jeho organizace, tak jsem čekal, jak on sám to přijme, ale úplnej profík,“ popsal jejich první obchodní setkání od souboje v Underground #1. „Když jsem odtamtud vyšel, řekl jsem si wow, že to dokáže takhle hodit za hlavu... respekt,“ dodal.

Připomeňte si někdejší zápas Mawara a Le Syho:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Benda Kotlárovi pochroumal žebra

Karlos Benda hodnotí zápas a reaguje na nové vyzyvatele. S kým půjde příště do klece?

Karlos Benda v sobotu večer v rekordním čase poslal Diega Kotlára k zemi. Jak hodnotí svůj výkon samotný Benda a proti komu ho uvidíme...

Mawar nenechal nikoho na pochybách

Clash of the Stars 5: Mawar si nelítostně pohrál s Veselým, Benda popravil Diega Kotlára

Galavečer Clash of the Stars 5 je minulostí a fanoušci budou mít rozhodně na co vzpomínat. Podívejte se na ty nejdůležitější momenty ostře...

Conor McGregor udeřil maskota

McGregor knockoutoval maskota. Publikum bylo v šoku

Conor McGregor se v pátek během čtvrtého zápasu finále NBA pustil do maskota a bohužel pro něj se předvedl v plné síle. Jak chudák v...