Jonas Mågård životopis: profil, zápasy a bilance dánského Žraloka

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Jonase Mågårda, šampiona bantamové váhy Oktagonu, jsme v organizaci viděli bojovat třikrát a pokaždé z klece odcházel jako suverénní vítěz. Co je dánský Žralok zač?

ŽIVOTOPISKARIÉRA V MMA
ZÁPASY A STATISTIKYŠTVANICE
ZÁPAS S CARTWRIGHTEMPROHRA S LIMOU O PÁS S LOPEZEM
BOX SE SIVÁKEM

Jonas Magard Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Jonas Magard životopis: věk, výška, facebook, instagram a další informace

Dánský MMA zápasník Jonas Mågård prošel mnoha organizacemi a ve všech z nich dostál své přezdívky Shark (Žralok). Tak se uvedl i fanouškům Oktagonu, kde má za sebou tři souboje, z nichž pokaždé odešel jako vítěz. Odkud se Jonas Mågård vzal, jakou má sportovní historii a jaké má za sebou soupeře? Klikněte zde a vsaďte si na bojové sporty s uvítacím bonusem

Jonas Mågård
Jméno Jonas Mågård
Věk 31 let
Přezdívka Žralok
Národnost Dánská
Výška 175  cm
Váha 61 kg
Váhová kategorie Bantamová váha
Výhry v MMA 15 (2x KO/TKO, 7x submise, 6x body)
Prohry v MMA 6 (1x KO/TKO, 4x submise, 1x na body)
Gym Redline TC / Manchester Top Team
Facebook Jonas Bødker Mågård
Instagram jonasshark

Jonas Mågård – MMA kariéra a začátky v Oktagonu

Jonas Mågård započal svou profesionální kariéru v roce 2014 zápasem v organizaci European MMA, kdy hned v prvním kole na submisi porazil německého zápasníka Eduarda Heinze. Poté si Žralok připsal tři prohry v řadě, poté ale naskočil na vítěznou vlnu, ve které se něco jako prohra stalo ojedinělým úkazem. „Jsem dříč z malého města, který si to musí vybojovat. Pokaždé,“ prohlásil v Cestě na Oktagon.

„Boj je mou podstatou,“ prozradil Mågård před plánovanou odvetou s Filipem Mackem, která se nakonec kvůli Dánově zranění nekonala. „Když jdu do klece, nikdy se nevnímám jako šampion, ale pořád jako vyzyvatel,“ popsal Mågård své pocity před zápasy. Přiznal také, že jeho boj nemusí být technicky dokonalý, ale pokaždé je efektivní. „Když jsem v Oktagonu, cítím se být doma,“ přiznal dánský bojovník.

Organizace, v nichž Mågård bojoval:

  • European MMA
  • S&H - Strength and Honour
  • UCL
  • ICE FC - ICE Fighting
  • ACB
  • ROC
  • BAMMA
  • Cage Warriors
  • FEN
  • Oktagon MMA

V roce 2021 měli s Mågårdem poprvé tu čest fanoušci Oktagonu. V rámci sedmadvacátého turnaje donutil Jonas ve druhém kole odklepat zápas ukrajinského bojovníka Elnura Velieva, a tak si hned právem vysloužil pozornost diváků. Od té doby se Mågård ukázal v dalších dvou zápasech organizace a pokaždé skončil jako vítěz.

Jonas Mågård – ÚSPĚCHY V MMA
2020 – 2021 šampion bantamové váhy organizace FEN
2021 nejperspektivnější severský hráč roku 2020
2021 šampion bantamové váhy organizace Oktagon MMA

Jonas Mågård – přehled zápasů a statistiky (Sherdog, Tapology)

Mågårdova bilance čítá celkem patnáct výher oproti pěti prohrám. Tři z nich nasbíral hned v začátku profesionální kariéry mezi lety 2014 a 2016. Poté se Žralok vzchopil a nasbíral šest výher v řadě, z nichž v pěti případech ukončil zápas hned v prvním kole.

Jonas Mågård – BILANCE
VÝSLEDEK SOUPEŘ UDÁLOST ZPŮSOB KOLO A ČAS
VÝHRA Jack Cartwright Oktagon 52: Newcastle (27. 1. 2024) DEC 5 (5:00)
PROHRA
Felipe Lima Oktagon 45: Štvanice Special (28. 7. 2021) DEC 5 (5:00)
VÝHRA Gustavo Lopez Oktagon 41 (15. 4. 2023) TKO 2 (0:31)
VÝHRA Filip Macek Oktagon Prime 4 (6. 11. 2021) DEC 5 (5:00)
VÝHRA Elnur Veliev Oktagon 27 (11. 9. 2021) SUB 2 (2:54)
PROHRA Frans Mlambo FEN 34 (28. 5. 2021) SUB 1 (1:07)
VÝHRA Sebastian Romanowski FEN 31 (28. 11. 2020) DEC 5 (5:00)
VÝHRA Liam Gittins Cage Warriors 112 (7. 3. 2020) DEC 3 (5:00)
VÝHRA Fernando Flores Danish MMA Fight - Vol. 1 (9. 6. 2018) DEC 3 (5:00)
VÝHRA Diego Barbosa BAMMA 34 (9. 3. 2018) DEC 3 (5:00)
PROHRA Mike Ekundayo Rise of Champions 5 (17. 2. 2018) SUB 2 (2:07)
VÝHRA Michail Chrisopoulos ACB 75 (25. 11. 2017) SUB 1 (2:35)
VÝHRA Brett Healy GTFP Fight Night 6 (9. 9. 2017) SUB 1 (3:15)
VÝHRA Zsolt Fenyes Fight Festival - Rock and Roll and Oretaever (1. 4. 2017) SUB 2 (0:00)
VÝHRA Nepomuk Minarik Fighter Gala - MMA Gala Vol. 2 (4. 3. 2017) KO 1 (N/A)
VÝHRA Zoltán Turi
Fight Festival: Rock 'N' Roll & Oretaever (3. 9. 2016)
SUB 2 (N/A)
VÝHRA Steven Gardener ICE FC 16 (18. 6. 2016) SUB 1 (4:59)
VÝHRA Nils Henrik Tjikkom ICE FC 15 (28. 5. 2016) SUB 1 (0:00)
PROHRA Daryl Golding ICE FC 11 (20. 2. 2016) TKO 3 (1:06)
PROHRA Peter Ligier UCL 23 (23. 5. 2015) SUB 3 (3:30)
PROHRA Aslan Gunoyev Strength and Honour 10 (4. 10. 2014) SUB 2 (N/A)
VÝHRA Eduard Heinz European MMA 8 SUB 1 (2:32)

Jonas Mågård – styl boje (grappling, japanese necktie)

Fanoušci, kteří Mågårda zaznamenali až v Oktagonu, viděli Dána vítězit všemi možnými způsoby. Soupeře dokázal donutit zápas odklepat, jiného ukončil předčasně KO a u toho dalšího zvítězil na body. Mohlo by se tedy zdát, že jde o všestranného a nepředvídatelného bojovníka, jsou ale taktiky, které se ukázaly být v průběhu Magardovy kariéry pro něho typické.

Mågårdovy statistiky ukazují, že nejčastěji dosahoval vítězství pomocí submise a velmi často se mu to povedlo už v prvním kole. Mezi jeho oblíbené techniky patří například japanese necktie, druh škrcení, kterým dokázal své soupeře velice rychle odrovnat.

Když se podíváte na Mågårdovu bilanci, zjistíte, že jak se profesně posouvá do lepších organizací a bojuje proti stále lepším soupeřům, čím dál častěji vyhrává souboje na body, faktem ale zůstává, že jde o jednoho z nejšikovnějších grapplerů v jeho váhové kategorii.

Podívejte se na to, jak Jonas Mågård využívá svou oblíbenou techniku proti anglickému zápasníkovi Brettu Healymu:

Jonas Mågård vs. Jack Cartwright

Po nepříjemné prohře pásu šampiona, o který přišel v souboji s Felipem Limou, si dánský Žralok spravil chuť v anglickém Newcastleu. Tam se utkal v rámci turnaje OKTAGON 52 s anglickým bojovníkem Jackem Cartwrightem, který se do střetu s Magardem mohl chlubit bilancí 11-1.

Do té doby jedinou prohru zaznamenal v Dana White’s Contender Series a téměř neposkvrněnou bilanci si zvládnul zachovat i po celých pět zápasů v Cage Warriors, to se ale s duelem proti dánskému Žralokovi změnilo. Magardovi se podařilo extrémně nebezpečného soupeře porazit na body.

Jonas Mågård vs. Felipe Lima

Jonas Mågård byl v létě minulého roku součástí hlavního zápasu pátečního večera letní show na Štvanici. Pás v bantamové váze se mu původně měl pokusit uzmout velmi zkušený chorvatský zápasník Antun Račič, který má za sebou dlouhou kariéru v polské KSW, ten se však bohužel zranil, a tak musel ze zápasu odstoupit. Nahradil ho brazilský bijec Felipe Lima.

Jonas Mågård a Felipe Lima se do sebe pustili už během prvního setkání. Ani jednomu z bojovníků není cizí trashtalk, a o to více se fanoušci těšili, jak jejich titulová bitva dopadne. Pro dánského Žraloka šlo o první obhajobu pásu, který získal v předchozím zápase s Gustavem Lopezem.

Společný zápas na Štvanici byl od počátku vyhrocený a divácky velmi atraktivní. Mågård viditelně brazilského soupeře podcenil a ten po celou dobu zápasu dominoval. Lima si pak málem sám podřízl větev, kdy se dopustil nedovolených kolen, kterými ležícímu soupeři nemilosrdně masíroval záda.

Dánský bojovník se ale rozhodl v zápase pokračovat, byť už bylo zřejmé, že pokud oba zápasníci vydrží po celých pět kol, vítězství půjde na Brazilcovu stranu. To se nakonec také stalo a Lima si tak připnul pás šampiona.

Jonas Mågård vs. Gustavo Lopez – právoplatný šampion bantamu

V rámci libereckého Oktagonu si Žralok poměřil síly s dalším přemožitelem Filipa Macka a tehdy prozatímním držitelem pásu bantamové váhy, americkým profesionálním MMA zápasníkem a veteránem UFC Gustavem Lopezem. Mågård nastoupil do zápasu plný energie a odhodlání a nedal Lopezovi v podstatě šanci – dynamicky Lopeze ukončil TKO po třiceti vteřinách druhého kola.

Mågård vs. Macek (Mågård vs Macek 2 a Macek vs. Lopez)

V rámci turnaje Oktagon Prime 4 v roce 2021 se Jonas Mågård utkal s českým bijcem Filipem Mackem o titul v bantamové váze. Celý zápas probíhal vesměs v postoji a skončil po pěti kolech Mågårdovým vítězstvím na body, čímž si dánský žralok vysloužil pás bantamové váhy Oktagonu.

Macek pak dostal koncem roku 2022 šanci si s Mågårdem spravit chuť a vyrovnat skoré na jedna jedna, Jonas Mågård si ovšem během přípravy na zápas zranil čelist a rázem bylo po odvetě. Místo Mågårda vyfasoval Macek do klece Gustava Lopeze, který ho ukončil v prvním kole na submisi a získal tak prozatímní titul.

Magard s Filipem Mackem Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Mågård vs. Veliev – první zápas a vítězství  v Oktagonu

Hned v prvním zápase v Oktagonu ukázal dánský Žralok, kde je jeho síla. První minuta prvního kola se odehrávala v postoji, ale pak přitlačil Mågård soupeře, ukrajinského bojovníka Elnura Velieva, k pletivu a velmi brzy byli na zemi. Velievovi se chvíli podařilo Dána kontrolovat, ale pak začal Mågård zápas obracet ve svůj prospěch.

Ve druhém kole se po minutě v postoji Velievovi podařil takedown a přesunul boj na zem, ale Mågård se zase rychle dostal na nohy. Bojovníci kolem sebe ještě chvilku tančili, ale pak už viditelně unavený a netrpělivý Mågård udělal jeden hbitý pohyb, porazil Velieva k zemi a okamžitě ho uškrtil.

Jonas Magard vs Veliev (první zápas v Oktagonu) Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Sivák vs. Mågård: Žralok a jeho zápas s Bad Boyem

Během turnaje, jehož hlavním tahákem byl zápas Vémola vs. Marpo, proběhl také čistě boxerský zápas mezi Jonasem Mågårdem a Václavem „Bad Boyem“ Sivákem. Mezi bojovníky panovalo napětí už při staredownech, kdy neváhali ukázat divákům i nějaký ten trashtalk.

Oba dva kromě dynamického boje a výbušnosti spojuje také velmi vysoké sebevědomí, které jejich výkonu dodává na dravosti. Sivák je ve své disciplíně v podstatě nepřekonatelný, kdežto Mågårdova největší síla tkví především v práci na zemi. Právě to se během souboje projevilo a tvrdý Sivák zápas vyhrál na body.

„Zápas se Sivákem nebyl o něm, ale o mně. O tom postavit se výzvě,“ pronesl Mågård po zápase. „Postavil jsem se top bojovníkovi, asi nejlepšímu postojáři v té váhové kategorii (...) v boxu mám ještě slabiny, ale šel jsem do toho a měl jsem na tváři ten nejširší úsměv.“

1️⃣ Kdo je Jonas Mågård?

Jonas Mågård je dánský bojovník MMA zápasící v současné době v organizaci Oktagon, v níž drží titul v bantamové váze. Více o bojovníkovi se dozvíte v článku.

2️⃣ S kým bude zápasit Mågård?

Jonase Mågårda čeká zápas s brazilským bijcem Felipem Limou. Více o zápasu se dozvíte v článku.

3️⃣ Kdo je šampionem bantamové váhy Oktagonu?

Šampionem bantamové váhy Oktagonu je v současné chvíli dánský bojovník Jonas Mågård.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej bonus až 3 000 Kč + 500 Kč

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 500 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl

Patrik Kincl - životopis a zápasy MMA bojovníka

Patrik "Inspektor" Kincl patří mezi nejlepší české MMA bojovníky☝ ve velterové a střední váze. Zároveň je trenér a tvůrce podcastů a videí...

Leo Brichta vyhlíží svoji budoucnost v RFA

Leo Brichta - kariéra, životopis a statistiky MMA bojovníka

Leo Brichta je svérázný, český MMA fighter, který má v 26 letech našlápnuto k velké kariéře.⭐ Momentálně je jednou z nejvýraznějších tváří...

Bojovník Tadeáš Mawar Růžička

Tadeáš Mawar Růžička – profil a zápasy stand-up bojovníka

Tadeáš Růžička je hvězda české postojové scény, král Oktagon Undergroundu a mistr světa v thajském boxu 🎖️. Podívejte se na kariéru velkého...