Snil jsem o takových soupeřích, přiznává Jungwirth. Jak vidí své šance s Veličkovičem?

Christiana Jungwirtha fanoušci Oktagonu už moc dobře znají a teď ho budou moci sledovat znovu v Oberhausenu proti zkušenému Veličkoviči. Jak svého zkušenějšího soupeře vnímá?

Christian Jungwirth Foto: OKTAGON MMA

„... v roce 2017 bojoval Bojan v UFC proti Darrenu Tillovi,“ říká německý bojovník Christian Jungwirth v oktagonském Na dohled, „a já jsem v roce 2017 začínal s MMA ve Stuttgartu na Age of Cage v malém skladišti, tak je to něco šíleného a motivuje mě to,“ dodává vzrušeně. Klikněte zde a vsaďte si na svého favorita s bonusem za registraci ZDE

Jungwirth svůj první zápas absolvoval až ve svých třiceti letech, a to v podstatě bez jakýchkoli zkušeností. „Nikdo mi nevěřil. A to včetně mé rodiny... Já jsem ale věděl, čeho jsem schopný. A podívejte se, kam jsem se za těch pět let dostal, čeho jsem dosáhl. A toto je teprve začátek,“ prohlásil Jungwirth v roce 2022 v medailonku organizace Oktagon.

Jak řekl, tak také učinil a jde si dál odhodlaně za svým, i přesto očividně vůči svému sobotnímu soupeři, známému tvrdými lowkicky a ocelovou holení, pociťuje velký respekt: „Vždycky jsem snil, že budu bojovat proti takovým soupeřům,“ přiznal a svou cestu bojovníka přirovnal k příběhu Rockyho.

Pro Christiana Jungwirtha jde v rámci Oktagonu již o jedenáctý zápas, jak ale sám zmínil, jeho soupeř Bojan Veličkovič je podstatně zkušenější bojovník, který má za sebou mnoho zápasů v nejznámější světové organizaci, ale také například v PFL, což pro Jungwirtha představuje velkou výzvu.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Pro srbského bojovníka půjde o třicátý sedmý souboj v profesionální kariéře, zatímco Jungwirth jich má na kontě skoro o polovinu méně. Německý zápasník se však tímto rozdílem nijak nerozpakuje, naopak se zdá, že si tenhle nepoměr užívá a je rád za tak silného soupeře, a to i přesto, že nejde o obyčejný zápas. Vítěz totiž poputuje do semifinále milionové pyramidy Tipsport Gamechanger.

Přípravu Christian Jungwirth v každém případě rozhodně nepodceňuje. Kromě každodenního tvrdého tréninku absolvoval i pár hodin s bojovníkem UFC Makhmudem Muradovem.

Pro Jungwirtha začíná takový osobní souboj ještě před zápasem, kdy ho čeká shazování. V Na dohled prozradil, že s ním má zkušenosti a že je třeba dělat to profesionálně. Nepopírá však, že jde o velmi náročnou záležitost: „... je to takový zápas proti sobě samému,“ přiznal.

Připomeňte si Christianovu poslední výhru v Oktagonu. Na body zvítězil nad španělským bojovníkem José Antoniem Martínem Reisem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Alexander Poppeck se pobije o prozatímní titul polotěžké váhy

Oktagon 44: Pavol Langer vs. Alexander Poppeck datum, kurzy, karta a livestream

V sobotu se v Oberhausenu 🇩🇪 uskuteční turnaj Oktagon 44 s hlavním zápasem Langer vs. Poppeck.✔️ Veškeré info k turnaji najdete v tomto...

Vladimír Lengál

Štvanice se rýsuje dost slibně. Oktagon hlásí další zvučná jména

Letní akce Oktagonu na Štvanici nabírá čím dál ostřejší obrysy. Je jasné, že nuda to nebude a na seznamu zápasníků se objevila další...

Atmosféra na Štvanici je vždy speciální

Nečekaný přídavek. Oktagon letos na Štvanici naservíruje dvojitou porci zápasů

Organizace Oktagon MMA přišla s nečekaným oznámením. Fanoušci se uprostřed horkého léta dočkají pořádné nálože MMA zápasů a velkolepé show....