Smůla v kleci, štěstí u soudu? Datel se zřejmě dočká šťastného konce

Marek Valášek má za sebou nepříjemnou prohru v kleci s Dynamem. V reálném životě mu ale hrozily horší věci. Zdá se však, že krize je zažehnána a v Datlově případě očividně platí: smůla v kleci, štěstí u soudu.

Marek Datel Valášek dopadl u soudu dobře Foto: Facebook/Clash of the Stars

Marek Datel Valášek nejspíš dosáhne svého, i navzdory očividným nesrovnalostem

Většina lidí považuje Datlova tvrzení o jeho nízkých příjmech za velkou drzost. Z jeho životního stylu, počtu sledujících na instagramu a účasti na veřejných událostech jako Clash of the Stars (které je známé svými nemalými honoráři), je celkem zřejmé, že mu do kapsy musí putovat mnohem více peněz, než trvdí. Podle jeho oficiálního stanoviska prý od firmy, kde vykonává administrativní práci, bere pouhých patnáct tisíc čistého, což je není ani zákonná minimální mzda.

Protože je Datel všem na očích a soud obdržel od veřejnosti několik udání, soudkyně svolala jednání o případném zrušení oddlužení. Datla tedy čekalo pár pěkně horkých chvil a nepříjemných otázek. Přestože jeho odpovědi nebyly nijak zvlášť přesvědčivé, soudkyni to očividně stačilo, protože se sháněla také po smlouvě z Clash of the Stars a požadovala, aby ji Valášek co nejdříve doručil. Tím jasně ukázala, že její rozhodnutí ještě není konečné.

Valášek se však oháněl tvrzením, že honorář za účast v kleci dostane dle smlouvy až teď, kdy absolvoval třetí utkání s Dynamem (který ho porazil KO). Navíc má jít prý o dohromady pouhých 90 tisíc korun. To by mohl být celkem silný argument, kdyby svá slova Valášek podložil zmíněnou smlouvou, což neudělal.

Kromě honoráře z Clashe, který podle informací, jež získalo Extra.cz, putuje na účet jakési zprostředkovatelské firmy, má Datel jistě také nemalé příjmy ze sociálních sítí (kde má přes 420 tisíc sledujících), reklamy či nedávné propagace sázek. Pokud jde o tantiémy z reklamy, Valášek u soudu tvrdil, že za tu dostává zaplaceno formou zboží nevalné hodnoty, nikoli peněz, podobně tomu je u sázek, které prý promoval výměnou za poradenství.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Na přetřes přišly i jeho luxusní dovolené, o nichž rád informuje právě na svém instagramovém účtu. Valášek však vehementně tvrdí, že ty financuje jeho přítelkyně. Na to soudkyně reagovala upozorněním, že insolvenčnímu řízení podléhají i veškeré dary. Na to Datel kontroval, že obvykle jde ze strany jeho přítelkyně o překvapení a není tedy s to to ovlivnit. Soudkyně ho však zpražila tím, že by se přítelkyně tedy měla do budoucna podobných překvapení vyvarovat, pokud mu nechce přidělávat potíže.

U soudu však padly i otázky osobního rázu. Soudkyni například zajímalo, proč se Valáškovi nevyvedl zápas v Clash of the Stars 5. Z toho lze vytušit ze strany soudkyně určité sympatie a možná i ty vedly k tomu, že Valášek ze všeho nakonec vyvázl lépe, než se původně zdálo.

Vzhledem k okolnostem mohl Datel klidně skončit v exekuci, to se však nestalo. Suma sumárum je teď Valášek povinen dát všechny dary do majetkové podstaty a zařídit navýšení své mzdy, aby byl schopný při oddlužení splatit povinných třicet procent. Bylo mu také zdůrazněno, že výzva od insolvenčního správce má pro něj stejnou váhu, jako kdyby ji dostal od soudu.

Podle redakce Extra.cz soudkyně jednání ukončila slovy: „Mějte příjem, s kterým dosáhnete třiceti procent a v podstatě, pokud se nebudete chlubit, kde všude jezdíte a co všechno dostáváte, tak nebude problém. Ale pokud máte výrazně méně, tak to řešit musím.“

Pro Valáška tedy celá věc dopadla nejlépe, jak mohla, otázka však je, zda dokáže do budoucna uposlechnout rady soudkyně, stáhne se a zvládne krotit svou touhu předvádět internetu, co všechno si může dovolit.

Připomeňte si, jak Datel dopadl v kleci proti Dynamovi:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Mawar nenechal nikoho na pochybách

Clash of the Stars 5: Mawar si nelítostně pohrál s Veselým, Benda popravil Diega Kotlára

Galavečer Clash of the Stars 5 je minulostí a fanoušci budou mít rozhodně na co vzpomínat. Podívejte se na ty nejdůležitější momenty ostře...

Karlos Vémola a jeho škrcení technikou Rear Naked Choke

Co je submise v MMA? Velký přehled škrcení a pák - video

Submise, či chcete-li kapitulace nebo vzdání se ☝, je častý způsob ukončení MMA zápasu ❌. V článku najdete jednotlivé techniky i další...

Vladimír Lengál

Štvanice se rýsuje dost slibně. Oktagon hlásí další zvučná jména

Letní akce Oktagonu na Štvanici nabírá čím dál ostřejší obrysy. Je jasné, že nuda to nebude a na seznamu zápasníků se objevila další...