UFC 298: Volkanovski vs. Topuria – datum, analýza, kurzy, tip a livestream

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Tohle bude skvělá podívaná! Parádně obsazená karta UFC 298 svede proti sobě v hlavním zápase legendu Alexe Volkanovskiho a nažhaveného španělského toreadora Iliu Topuriu. Kompletní informace k turnaji najdete v článku.

ANALÝZAKARTALIVESTREAM

Alexander Volkanovski má před sebou obhajobu titulu pérové váhy Foto: Profimedia

Hodnocení turnaje UFC 298: 8,9/10

  • Datum a místo konání: 18. 2. 2024 od 0:30 SEČ, Anaheim, USA
  • Nabídka sázek: Na všechny zápasy si můžete vsadit u sázkových kanceláří

UFC 298 Anaheim Volkanovski vs. Topuria o titul pérové váhy

Neporažený Ilia Topuria se může stát prvním španělským UFC šampionem v historii. Jeho cestu k titulu se chystá zatarasit aktuální král Alex Volkanovski, který ve váze do 66 kilogramů nikdy neprohrál. Hlavní karta turnaje UFC 298 bude gradovat v neděli ráno okolo 06:30 a všechny zápasy můžete sledovat živě na Tipsport TV ZDE

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Druhý číslovaný galavečer letošní sezóny UFC přitahuje obrovskou pozornost. Španěl s gruzínskými kořeny Ilia Topuria má totiž všechny předpoklady, aby ukončil dlouholetou vládu Alexe Volkanovskiho v pérové váze. Bude se v Anaheimu psát historie?

UFC 298: INFO
👉Kdy: 18. 2. 2024, 0:30 (SEČ)
👉Kde: Honda Center, Anaheim, USA
👉Karta: Program a výsledky
👉Livestream: Tipsport TV

Analýza a sázkový tip: Alexander Volkanovski vs. Ilia Topuria (5x5min.)

Alex Volkanovski je bez diskuze nejlepším zápasníkem pérové váhy v historii UFC. Rodák z australského Windangu drží titul v 66kg více než 4 roky, během kterých si připsal 5 úspěšných obhajob. Památné jsou zejména jeho bitvy s excelentním boxerem Maxem Hollawayem, kterého dokázal třikrát porazit.

Mezi jeho spanilou jízdu v pérové váze se ovšem v posledním roce vklínily dvě porážky s Islamem Makhachevem. „The Great“ na titul v lehké divizi nadvakrát nedosáhl a v posledním odvetném souboji, který bral na short notice, navíc utrpěl drtivé KO. Nabízí se tak otázka, zda to na něm zanechalo nějaké následky.

Volkanovski je všestranným typem bojovníka, což mnohokrát opakovaně potvrdil. V 35 letech navíc disponuje obrovskými zkušenostmi, které v titulových duelech často hrají zásadní roli. Těžko byste u jednoho z nejlepších UFC zápasníků všech dob hledali nějakou slabinu, a tak bude záležet na jeho aktuálním rozpoložení, ve kterém do zápasu nastoupí.

ALEX VOLKANOVSKI ILIA TOPURIA
Výhry: 26 Výhry: 14
✏️KO / TKO: 13 ✏️KO / TKO: 4
✏️Submise: 3 ✏️Submise: 8
✏️Body: 10 ✏️Body: 2
Prohry: 3 Prohry: -
✏️KO / TKO: 2 ✏️KO / TKO: -
✏️Submise: - ✏️Submise: -
✏️Body: 1 ✏️Body: -

Ilia Topuria dosud v kariéře smetl každého, kdo se mu v kleci postavil. Naposledy si na něm v červnu 2023 vylámal zuby bývalý titulový vyzyvatel Josh Emmett, který „El Matadorovi“ podlehl jednomyslně na body. Zkušenost v podobě 5kolového duelu se rovněž počítá.

Topuriovo účinkování v organizaci UFC, to je jedno parádní ukončení za druhým, byť jeho zápasové tempo není kdovíjaké. Topuria se ale na zápas dokáže vždy fantasticky připravit a v utkání si počíná hodně sebevědomě. To mimochodem platí i o jeho prezentaci mimo samotnou klec, což v minulosti skrze trashtalk na dálku pocítil i Lajoš Klein.

Topuria v profi MMA dosud nezakusil porážku a nyní má před sebou šanci stát se prvním španělským UFC šampionem. To může sloužit jako skvělá motivace, ale zároveň ho to může dostat pod obrovský tlak.

Topuria se narodil v Gruzii a není tedy žádným překvapením, že jeho wrestling a grappling jsou na špičkové úrovni. Většinu svých soupeřů ukončil právě na zemi a to stejné si pravděpodobně bude chtít prosadit i proti Volkanovskimu, který naopak tímto způsobem nikdy neprohrál a jeho obrana by mohla sloužit jako předloha pro učebnice.

Nastolí Topuria nový řád v pérové váze, nebo jeho útok dokáže Volkanovski odrazit? To se dozvíme už v neděli okolo 6:30 našeho času. Mírným kurzovým favoritem je právě úřadující šampion. Náš tip ovšem směřuje na španělského bojovníka, který je v životní formě a ideálním věku, aby usedl na trůn.

TIP: Ilia Topuria vyhraje, v kurzu 1,93 sipka Vsadit a sledovat u Tipsportu

tip Volk vs Topuria

UFC 298 zápasy: karta, program a výsledky Volkanovski vs. Topuria

Kartu UFC 298 okoření i dlouho avizovaný souboj dvou navrátilců Whittaker vs. Costa. Po nemoci se v akci ukáže i irský přírak Ian Machado Garry, který bude chtít natáhnout svou šňůru 13 vítězství proti Geoffu Nealovi.

Extrémně zajímavý duel nás také čeká v bantamové váze, kde titulový aspirant Merab Dvalishvilli vyzve „Triple C“ Henryho Cejuda. Všechny výsledky UFC 298 najdete v přiložené tabulce.

UFC 298 fight card ✏️
Hlavní karta
Lightweight title fight Alexander Volkanovski vs. Ilia Topuria (KO)
Middleweight Robert Whittaker (body) vs. Paulo Costa
Welterweight Geoff Neal vs. Ian Machado Garry (body)
Bantamweight Merab Dvalishvili (body) vs. Henry Cejudo
Middleweight Anthony Hernandez (submise) vs. Roman Kopylov
Prelims
Strawweight Amanda Lemos (body) vs. Mackenzie Dern
Heavyweight Marcos Rogério de Lima (TKO) vs. Justin Tafa
Bantamweight Rinya Nakamura (body) vs. Carlos Vera
Light heavyweight Mingyang Zhang (TKO) vs. Brendson Ribeiro
Welterweight Josh Quinlan vs. Danny Barlow (TKO)
Welterweight
Val Woodburn vs. Oban Elliott (body)
Flyweight Andrea Lee vs. Miranda Maverick (body)

Kde sledovat UFC 298 živě? Volkanovski vs. Topuria live stream

Hlavní karta UFC 298 startuje v neděli ráno okolo 4:00. Jednotlivé zápasy můžete sledovat živě na Tipsport TV, kde máte během sledování zároveň ideální přehled o všech měnících se live kurzech. Přímý přenos v televizi nabídne také placená stanice Premier Sport 2.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

1️⃣ Kdy a kde se koná UFC 298?

Skvěle obsazený galavečer UFC 298 proběhne v noci ze soboty na neděli v americkém Anaheimu. Analýzu hlavního zápasu Volkanovski vs. Topuria najdete ZDE

2️⃣ Jak je možné sledovat UFC 298 online v livestreamu?

Zápasy UFC 298 živě vysílá sázková kancelář Tipsport. Podrobnosti se dočtete uvnitř článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Sean Strickland

VIDEO: Bývalý UFC šampion se znovu utrhl ze řetězu. Na tréninku udělil lekci streamerovi

Živelnost a prudká povaha nedávného šampiona střední váhy UFC se zase naplno projevily. Tentokrát jeho zkrat odskákal během sparingu nebohý...

Conor McGregor a Dana White

Dana White bere fanouškům veškeré naděje. Řekl, kdy nejdříve uvidíme duel McGregor vs. Chandler

O termínu McGregorova návratu se spekuluje už pěknou řádku měsíců, poslední slovo má ale vždycky UFC.⭐ Dana White teď zatnul veškerým...

Sledujte UFC turnaj na Tipsport TV s bonusem za registraci

Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Tipsport TV

Sledujte v roce 2024 ✅ všechny turnaje UFC v livestreamech zdarma. ❤️ Podívejte se na snadný návod a fanděte u MMA zápasů v přímém...