Oktagon 40: Tipsport Gamechanger - zápasy, kurzy a livestream

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Turnajem Oktagon 40 v Ostravě startuje velkolepá pyramida Tipsport Gamechanger. Kozma, Pirát, Apollo, Lohoré a další elitní bijci berou východ republiky útokem. Jsou tady osmifinálové boje. Kdo půjde dál?

AKTUÁLNÍ INFOANALÝZA A TIP
ZÁPASY – LIVESTREAMVSTUPENKY
VÁŽENÍ – ONLINE REPORT

David Kozma se opět chystá do boje v Ostravě Foto: OKTAGON MMA

Hodnocení turnaje OKTAGON 40: 9,9/10

  • Datum a místo konání: 4. března 2023, 18:00, Ostrava
  • Nabídka sázek: Na všechny zápasy turnaje je vypsáno mnoho kurzů

Oktagon Ostrava: Osmifinále pyramidy Tipsport Gamechanger (1. kolo)

Světové hvězdy velterové váhy se chystají na unikátní projekt Tipsport Gamechanger. Ostrava se otřese v základech. První osmifinálové kolo nabité pyramidy svede proti sobě v sobotu 4. března pořádně zvučná jména ve váze do 77 kilogramů. Boj o miliony začíná a vy to můžete sledovat živě na Tipsport TV ZDE

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Projekt, jaký nemá v Evropě obdoby, na sebe strhává pozornost celého světa nejen díky vysoké finanční odměně, ale i vysoké kvalitě bojovníků, kteří se do pyramidy přihlásili a následně byli Oktagonem vybráni, aby reprezentovali svoji zemi a pokusili se změnit si život.

OKTAGON 30
TIPSPORT GAMECHANGER
⏰ Kdy: 4. 3. 2023, 18:00
⚔️ Kde: Ostravar Arena, Ostrava
✏️ Karta: Zobrazit
▶️ Livestream: Tipsport TV

Sledujte Oktagon 40 živě na Tipsport TV ZDE

Ostrava Oktagon 40: David Kozma vs. Lukasz Siwiec kurzy a tip

Růžový panter David Kozma je největší českou nadějí v Tipsport Gamechangeru a zároveň jedním z největších favoritů na celkové vítězství. Bývalý šampion velterové váhy Oktagon MMA se vrací do boje po drtivé prosincové porážce od Kaika Brita, který mu po více než 4 letech kralování sebral šampionský pás a sesadil ho z trůnu.

Teď se miláček fanoušků a ostravský patriot vrací na místo činu, aby přes polského protivníka prošel do další fáze milionové pyramidy. Kozma se po prohře zavřel do gymu a v přípravě dřel jako nikdy. V Ostravar Aréně se kromě svých vlastních schopností bude moci opět spolehnout na bouřlivou domácí atmosféru, která ho požene za postupem.

  • David Kozma: 30 výher, 12 porážek
  • Lukasz Siwiec: 8 výher, 1 porážka

Lukasz Siwiec přichází zabojovat o 300 tisíc EUR pro šampiona pyramidy, jakožto držitel titulu velterové váhy polské organizace Babilon. Jde o velmi šikovného grapplera, který 6 z 8 výher dosáhl právě díky submisi.

Úroveň soupeřů, kterým v kariéře čelil, se ale ani zdaleka nemůže rovnat protivníkům Davida Kozmy, a stejně tak to platí u zápasových zkušeností. Český bojovník by měl v tomto případě dominovat zejména v postoji, kde by měl těžit ze své rychlosti.

Po opatrnějším začátku půjde Kozma určitě po ukončení před časovým limitem, aby neponechal nic náhodě a o jeho postupu nemuseli rozhodovat rozhodčí. V tomto případě nás čeká srovnání dvou rozdílných výkonnostních úrovní, zapomínat ale nemůžeme ani na typickou polskou zarputilost a bojové srdce. Vítězství Růžového pantera ve druhé polovině utkání je ohodnoceno atraktivním kurzem.

TIP: Kozma vyhraje ve 2., nebo 3. kole, v kurzu 3,70 sipka Vsadit a sledovat u Tipsportu ZDE

Sázkový tip kolo ukončení a vítěz

Další podrobnosti ke Gamechangeru si můžete přečíst zde. Ihned po turnaji dojde k losování čtvrtfinálových dvojic, o kterých vás budeme samozřejmě informovat.

Ostrava Tipsport Gamechanger zápasy 1. kolo: Oktagon 40 karta, program a výsledky (fight card)

Karta Oktagon 40 turnaje je mimořádně nabitá, takže si fanoušci přijdou na své. Součástí fight card jsou kromě osmifinálových duelů také rezervní zápasy a superfight mimo pyramidu mezi domácím Janem Širokým a legendárním juboxem Jaroslavem Pokorným.

Hathaway se zranil na poslední chvíli

Program a výsledky najdete v této tabulce. Online report vám přímo z místa dějiště přinášíme níže v článku tady. Pyramidy se nakonec nezúčastní jeden z největších kurzových favoritů, John Hathaway, kterého do hry nepustí zranění.

Oktagon 40 karta: program, výsledky
Hlavní karta
Welterweight David Kozma (body) vs. Lukasz Siwiec REPORT 10
Welterweight
Samuel Krištofič vs. Alex Lohoré (body) REPORT 9
Welterweight Christian Jungwirth (body) vs. Tato Primera REPORT 8
Welterweight Louis Glismann (body) vs. Andrej Kalašnik REPORT 7
Welterweight Leandro Silva vs. Andreas Michailidis (body) REPORT 6
Lightweight Jan Široký vs. Jaroslav Pokorný (TKO, 2. kolo) REPORT 5
Prelims
Welterweight
Maté Kertész vs. Marcel Grabinski (KO, 1. kolo) REPORT 4
Welterweight Bojan Veličkovič (submise, 1. kolo) vs. Ion Surdu REPORT 3
Welterweight
Radovan Úškrt vs. Melvin van Suijdam (body) REPORT 2
YouTube free prelims
Welterweight
Ioannis Palaiologos vs. Matúš Juráček (body) REPORT 1

sipka Kurzy na celkové vítězství najdete tady

Kdy a kde sledovat Oktagon 40 živě online? Livestream zdarma, PPV, free stream, video

Extrémně sledovaný galavečer v Ostravě znovu nabídne v livestreamu Tipsport TV, kde v záložce live najdete online přenosy ze všech utkání. Postačí vám k tomu pohodlná online registrace, která zabere pár minut.

Pro nové hráče je u Tipsportu připraven pěkný vstupní bonus na první sázky, který vám bude po dokončení registrace připsán na herní konto. Turnaj můžete sledovat na mobilu, PC i tabletu přes mobilní aplikaci, případně webový prohlížeč Tipsportu.

Stávající sázkaři musí splnit podmínku vsazeného tiketu za minimálně 30 Kč v posledních 7 dnech, aby byl livestream na zápasy k dispozici. V televizi Oktagon turnaje dlouhodobě nenajdete. Alternativou je také nákup oficiálního PPV streamu na oktagon.tv za 10,99 EUR (předprodej) a 13,99 (v den turnaje).

Vstupenky Oktagon 40 Tipsport Gamechanger (lístky MMA Ostrava)

Kapacita Ostravar Areny bude z vysokou pravděpodobností zaplněna do posledního místa. Zda jsou ještě nějaké lístky na Oktagon 40 k dispozici, se dozvíte na ticketportalu, kde probíhá online prodej. Cena lístků začíná na 750 Kč, ty nejdražší s řadou benefitů lze pořídit za 7490 Kč. Aktuální informace o vstupenkách Oktagon ohlašuje i na svých sociálních sítích.

Oficiální vážení Oktagon 40 a pravidla Tipsport Gamechangeru

V rámci turnaje Oktagon 40 bude oficiální vážení představovat ohromně důležitou součást celého procesu, neboť za nesplnění váhového limitu (včetně opravného pokusu) automaticky daný bojovník vypadává z pyramidy, aniž by vkročil do klece.

Průběh shazování a štěstí na absenci zranění je nedílnou součástí kouzla pyramidového systému. Samotná pravidla Gamechangeru, jak jej definuje organizace Oktagon, jsou poměrně obsáhlá a přehledně je najdete zde.

Výsledky vážení vám v pátek 3. března přineseme v této tabulce. Přímý přenos začíná tradičně v 9:00 a najdete ho na oficiálním YouTube kanálu Oktagonu.

Oficiální vážení (KG)
David Kozma 77,60 Lukasz Siwiec 77,40
Samuel Krištofič 77,50 Alex Lohoré 77,60
Christian Jungwirth 77,50 Tato Primera 77,40
Louis Glismann 77,45 Amiran Gogoladze 81,25*
Leandro Silva 77,40 Andreas Michailidis 77,10
Jan Široký 70,60 Jaroslav Pokorný 71,65*
Maté Kertész 77,40 Marcel Grabinski 77,50
Bojan Veličkovič 77,55 Ion Surdu 77,10
Radovan Úškrt 77,65 Melvin van Suijdam 77,40
Andrej Kalašnik 77,50 Matúš Juráček 77,40
Ioannis Palaiologos 77,3

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Online report Oktagon 40 Ostravar Aréna, Ostrava 4. března 2023

Přímo na místě nebude chybět redaktor FightLive.cz, který vám zprostředkuje online textovou reportáž, včetně zajímavých postřehů na Instagramu zde.

David Kozma vs. Lukasz Siwiec

Polský bojovník Lukasz Siwiec vydržel v postoji vzdorovat 2 minuty, než ho David Kozma dokázal hodit a následně trápit na zemi. Růžový panter ale nikam nespěchal a spíše se soustředil na ostré lokty, když Siwiec polevil v obraně. První kolo každopádně přineslo daleko aktivnější průběh, než se čekalo.

Do druhého kola nastoupil Lukasz Siwiec mnohem aktivněji a byl to on, kdo působil lepším dojmem. Od poloviny kola ale přebral iniciativu diváky mohutně hnaný Kozma, dostal Poláka pod sebe a v tomto rozpoložení doběhlo kolo do konce. Těžké na bodování pro rozhodčí.

Také třetí kolo nabídlo podobně vyrovnaný průběh, David Kozma ale těžil z tlaku na pletivu a nakonec se mu podařilo vzít Siwiece na zem. Polský zápasník ale po několikáté předvedl skvělou obranu a situaci po chvíli přetočil ve svůj prospěch.

Minutu a půl před koncem zápasu měl Siviec čistě chycené škrcení Rear Naked Choke, jenže David Kozma opět předvedl neuvěřitelné srdce a z kritické situace se dokázal dostat. Vzhledem k větší kontrole ve třetím kole nakonec ve velice těsném zápase bere vítězství na body split decision domácí David Kozma.

Samuel Krištofič vs. Alex Lohoré

Minuta boje stačila Pirátovi na to, aby vzal Alexe Lohorého na zem a tam se ve stejné pozici odehrálo prakticky celé kolo. Lohoré se kromě tří tvrdých lowkicků v prvním kole prakticky k ničemu nedostal. Nejzajímavějším okamžikem tak bylo to, že rozhodčí Voborník opakovaně upozorňoval Lohorého na držení rukavic.

Druhé kolo se brzy změnilo v atraktivní boxerskou přestřelku, ve které měl lehce navrch Pirát Krištofič. Ovšem i Lohoré dvě minuty před gongem trefil zadní capák, po kterém byl slovenský ranař lehce otřesen. Pirát si v závěru kola dokonce dovolil posměšky na adresu soupeře po promáchnutém úderu.

Do třetího kola šel Lohoré s taktikou all in a několikrát se pokoušel rozhodnout highkickem, což ale Pirát viděl a odbránil. Tři minuty před koncem se pokusil Lohoré o změnu a zkusil vzít Piráta na zem, ten se však pohotově dokázal vrátit na nohy.

V posledních dvou minutách ale Lohoré Piráta totálně rozebral v postoji. Neuvěřitelná bitka nakonec dospěla až do bodového rozhodnutí a závěr zápasu, kde Lohoré nasbíral obrovské množství signifikantních úderů nakonec rozhodlo o tom, že je to právě on, kdo bere výhru na body a postupuje do čtvrtfinále Tipsport Gamechanger.

Christian Jungwirth vs. Tato Primera

Kompletních pět minut prvního kola souboje mezi Primerou a Jungwirthem se odehrálo v postoji. K vidění byla vyrovnaná přestřelka, ve které střed klece držel španělský toreador Tato Primera, v klinči na pletivu měl naopak navrch Christian Jungwirth.

Od poloviny druhého kola postupně přebíral otěže zápasu Jungwirth, který tlačil Primeru na pletivo a byl na tom mnohem lépe po fyzické stránce. Ve třetím kole se dokonce německý bojovník pokusil o takedown, který byl i úspěšný, Primera se ale dokázal pěkně protočit a bleskurychle vstát. Christian Jungwirth si nakonec díky svému nesmrtelnému kardiu a strojovému tempu dokráčel pro potřebnou výhru na body. Tato Primera ovšem předvedl vynikající výkon.

Andrej Kalašnik vs. Louis Glismann

Andrej Kalašnik se do soupeře pustil neohroženě a byl to právě on, kdo v prvních minutách vytvářel tlak a přesně trefoval své údery. Po dvou minutách se utkání podle očekávání změnilo v grapplerskou výměnu, jakých už dnes v MMA moc nevídáme. Lepší na zemi byl Louis Glismann, který si svoji kontrolou první kolo uzmul pro sebe.

V dalším průběhu byl stejnář totožný. Kalašnik byl lepší v postoji, Glismann, i přes dobrou obranu českého borce, zase na zemi. Vysoká škola grapplingu v podání Louise Glismanna gradovala a jeho drtivé ground and pound neznamenalo ukončení zápasu jen díky gongu oznamující konec 2. kola.

Kalašnik předváděl i ve 3. kole neuvěřitelně srdnatý a bojovný výkon rozhodně nedával Glismannovi nic zadarmo. Od poloviny třetího kola však dánský Spartakus totálně dominoval a zkušeně si Kalašnika odkontroloval až do konce.

Kalašnik nestačil na Glismanna Foto: OKTAGON MMA

Leandro Silva vs. Andreas Michailidis

Toto utkání začalo velmi opatrně z obou stran. Brazilský predátor si klasicky neodpustil gestikulace směrem k soupeři, což ale Michailidis trestal nádherným kopem z otočky, který dopadl na Apolovu bradu. Veterán UFC následně soupeře raději svázal u pletiva, dále byl ale aktivnější řecký zápasník.

Ve druhém kole se obraz zápasu vyrovnal, Apollo však nadále soupeře viditelně podceňoval a nebýt takedownu v závěru kola, nejspíš by i tato pětiminutovka šla za řeckým bijcem.

Třetí kolo nabídlo hodně vyrovnaný průběh, Apollo bral zápas hodně na zem, MIchailidis zase mnohem lépe trefoval v postoji. Po závěrečném gongu tak nebylo vůbec jasné, na čí stranu se rozhodčí přikloní.

Michailidis porazil Apolla Foto: OKTAGON MMA

Jan Široký vs. Jaroslav Pokorný

V zápase dvou veteránů mimo pyramidu Tipsport Gamechanger byl k vidění poměrně překvapivý průběh prvního kola. Jubox Pokorný vsadil na taktickou vyčkávanou a v právý čas vyrážel do rychlých kontrů, které domácí Jan Široký nebyl schopný přečíst. Minutu před koncem kola byl Pokorný byl blízko ukončení TKO, jeho tvrdý ground and pound ale halou poháněný Široký z vypětím všech sil odvrátil.

Také ve druhém kole na tom byl lépe Jubox Pokorný, který stejně jako v prvním kole doručil knockdown a o pár minut později už jeho TKO na zemi Široký vzdal a rozhodčí utkání zápas odmával. Nutno říci, že podceňovaný Pokorný předvedl parádní výkon.

Maté Kertész vs. Marcel Grabinski

Favorizovaný Maté Kertész dostal na přivítanou hned po 15 vteřinách velmi nepříjemné koleno, po kterém šel k zemi, ihned ale dokázal zase vstát. Oblíbený maďarský bijec se v dalším průběhu pokoušel o takedowny, ty však byly bez předchozí kombinace, a tak je Grabinski v pohodě ubránil. Od začátku bylo vidět, že kurzový favorit není ve své kůži.

Jen o několik desítek vteřin později německý bojovník Grabinski tvrdě knockoutoval Kertésze pravým hákem a připravil mu vůbec první porážku před časovým limitem v profi kariéře. Rozhodčí zápasu, sice nechal dát Grabinského další údery na zemi, to už však bylo navíc, protože Kertész byl naprosto mimo.

Bojan Veličkovič vs. Ion Surdu

Dámy a pánové Bojan Veličkovič se nahlas přihlásil o výkon večera! Srbský prometheus nekompromisně ukončil rumunského draculu Surdu v prvním kole poté, co ho nejprve poslal k zemi tvrdým direktem na bradu a tam ho následně uškrtil technikou Anaconda Choke.

Fantastický výkon ze strany zkušeného Srba navzdory tomu, že Ion Surdu nepůsobil do té chvíle vůbec špatným dojmem. Jeden přesný úder ale rozhodl o všem a Veličkovič postupuje do čtvrtfinále pyramidy Tipsport Gamechanger.

Veličkovič a jeho anaconda Foto: OKTAGON MMA

Radovan Úškrt vs. Melvin van Suijdam

Parádní první kolo přinesla bitva mezi Radem Úškrtem a holanským bojovníkem Melvinem van Suijdamem. Slovenský lovec dokázal v polovině poslat soupeře k zemi tvrdým hákem, ten ale prokázal velkou odolnost a sám rozdával nebezpečné údery. Zápas se na chvíli dostal i na zem, vzápětí se ale vrátil do postoje.

Po zběsilém prvním kole tempo ve druhé pětiminutovce opadlo, strategie knokautovat soupeře jednou ránou však zůstala stejná u obou stejná. V polovině kola inkasoval Úškrt brutální headkick, z této kritické situace se ale dokázal oklepat a neskutečný zápas pokračoval dál. Naprosto vyčerpaný Úškrt nakonec přežil i závěrečný tlak Suijdama a šlo se do třetího kola.

Ve třetím kole měl Holanďan čistě chycený arm triangle, ani tato technika škrcení na zemi však k ukončení zápasu nevedla. Třetí kolo ale bylo plně v režii van Suijdama, který se z pozice kurzového outsidera postaral o první velké překvapení večera, když zvítězil na body.

van Suijdam šokoval Ostravar Arenu Foto: OKTAGON MMA

Matúš Juráček vs. Ioannis Palaiologos

Jediný rezervní zápas večera začal pořádně zostra. Oba si nejprve vyměnili tvrdé lowkicky, pak Juráček trefil několik plaváků, což s řeckým soupeřem otřásla. V polovině kola vzal český reprezentant soupeře poněkud překvapivě na zem, kde zkušeně odkontroloval téměř celé kolo. V posledních vteřinách se ovšem Palaiologos pokusil o armbar, který tak tak, že nemusel "Slávista" odplácat.

Druhé kolo otevřel Řek nebezpečným highkickem, který Juráček musel cítit. Byl to však právě on, kdo v dalším průběhu kontroloval zápas a byl lepší v klinčích i na zemi, kam znovu zápas strhl a počínal si zde velmi dobře.

Ve třetím kole se Palaiologos prezentoval pěkným naskočeným kolenem, ani v tomto případě ale na sobě Juráček nedal nic znát. O minutu později se krásně vyhnul loktu z otočky a vzal řeckého soupře znovu na zem. Řek se sice znažil být ze spodní pozice aktivní, Matúš Juráček ale skvěle pracoval s těžištěm a postupně si chystal škrcení. To sice nakonec nedotáhl, přesto si dokráčel pro zasloužené vítězství na body.

Matúš Juráček vyhrál na body Foto: OKTAGON MMA

1️⃣ Kdy a kde se koná turnaj Oktagon 40?

Jubilejní galavečer Oktagon 40 se uskuteční v Ostravě už 4. března a proběhnout zde první osmifinálové boje pyramidy Tipsport Gamechangeru. Veškeré informace i sázkovou inspiraci vám přinášíme v článku zde

2️⃣ Kde Oktagon 40 sledovat zdarma online dnes?

Pro sledování přímého přenosu turnaje Oktagon 40 se opět nabízí několik variant. Podrobnosti se dočtete uvnitř článku tady

3️⃣ Jaké jsou kurzy a zápasy Oktagon 40?

Turnaj Oktagon 40 přitahuje obrovskou pozornost diváků, fanoušků i sázkařů. Kompletní program zápasů, zajímavý tip a detailní analýzu jednoho z hlavních taháků večera vám přinášíme v článku.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Turnaje Oktagon MMA představují nezapomenutelný zážitek

Sledujte MMA online živě - live streamy zápasů zdarma

Smíšená bojová umění MMA 🥊 jsou v České republice aktuálně velmi populární, obzvlášť pak Oktagon. ▶️ Podívejte se, kde a jak sledovat...

Karlos Vémola se vrací

Karlose Vémolu v Liberci čeká bijec Al Matavao

Na mnichovském Oktagonu konečně zaznělo, s kým si to v Liberci rozdá Karlos Vémola. Bude to americký zápasník Al Matavao.

Šampion pérové váhy Maté Sanikidze

Potvrzeno: Keita vs. Sanikidze – kdo bude šampion?

Je to potvrzené: fanoušci Oktagonu se dočkají kýženého zápasu Losene Keita vs. Mate Sanikidze. Který z nich získá titul v pérové váze?