Týden s FightLive #16: Skolený Tyson Fury, Boráros v sanitce a nová titulová šance pro Brichtu

Nejočekávanějším eventem tohoto týdne byl nepochybně duel Usyk vs. Fury. Třetí květnový týden toho ale přinesl více. Jak dopadl po návratu na tuzemskou scénu Gábor Boráros a mnoho dalšího, si můžete připomenout v článku.

Oleksandr Usyk Foto: Profimedia

Usyk vs. Fury – překvapivé vítězství

V sobotu večer se odehrál dlouho očekávaný boxerský duel Fury vs. Usyk a dočkal se překvapivého výsledku. Odhodlaný ukrajinský bojovník si první kolo ukradl pro sebe, do sedmého kola to byl ale přesto Tyson Fury, komu se dařilo více natrefovat, byl aktivnější a nedával Usykovi prostor jakkoli kontrovat.

Zaregistruj se online a vsaď si u Chance

Osmé kolo ale znamenalo velký zvrat. Usykovi se podle všeho podařilo závěrem kola Furymu zlomit nos a právě to předurčilo dění zbylých dějství. Deváté kolo rozhodně patřilo Usykovi a nebýt gongu, pravděpodobně by se mu podařilo Furyho knockoutovat. Místo toho se Fury dostal do počítání, které ale zvládl ustát a probojoval se tak do dalšího kola.

V desátém kole pokračovala Usykova snaha Furyho ukončit před limitem, zápas se ale dočkal každé své předepsané vteřiny. K všeobecnému překvapení zvítězil Usyk na split decision.

sipka Podrobnosti a video ze zápasu najdete zde: Éra Tysona Furyho končí! Oleksandr Usyk vstoupil do historie a jako první skolil legendu

Borárosův neúspěšný návrat

O víkendu se v rámci spojeného turnaje RFA a IAF po dlouhé době na tuzemské scéně představil Gábor Boráros. Toho měl po neúspěchu v ruské ACA prověřit bojovník Frederico Komuenha, který nenastupoval do klece ve stoprocentní formě. Měsíc a půl před zápasem si prý zranil ruku, kterou cítil i během zápasu, přesto se mu podařilo triumfovat.

Zdálo se, že Boráros nebyl ve své kůži už při nástupu a to se pak potvrdilo i během samotného zápasu. Duel se dočkal sice jen dvou kol, Borárose to ale viditelně vyčerpalo, a poté, co ho Komuenha ukončil před limitem, ho dokonce odvezla záchranná služba. „Gábora odvezla sanitka, tak uvidíme, co se zítra dozvíme,“ potvrdil po turnaji promotér organizace Boris Marhanský.

Brichta zabojuje o titul RFA

Bitva o titul v polské KSW sice nevyšla, teď bude mít ale Leo Brichta další titulovou šanci, tentokrát ve slovenské RFA. Ta se společně s organizací IAF chystá na podzim v Praze uspořádat další speciální titulový večer, během kterého se Brichta pokusí získat pás lehké váhy RFA. Ten v tuto chvíli drží šampion Arbi Mezhidov.

Do budoucna Brichta samozřejmě cílí na titul KSW, organizace, která byla jeho snem a kvůli které odmítl dokonce UFC. Detaily se dozvíte zde: Leo Brichta dostává další titulovou šanci. Kde a s kým změří síly?

Martin Buday na UFC 303

Organizace UFC oznámila celou řadu nadcházejících duelů a mezi nimi i další souboj Martina Budaye. Ten se ocitl na kartě jednoho z nejdůležitějších turnajů roku, který završí dlouho očekávaný zápas McGregor vs. Chandler.

Buday si to 29. června rozdá s běloruským bojovníkem Andreiem Arlovskim. Tomu se poslední dobou moc nedaří a na kontě má v tuto chvíli tři prohry v řadě. V UFC je ale od roku 2014 a jde o velmi zkušeného borce, který má za sebou bezmála šedesát profesionálních zápasů.

Badys je v UFC podstatně kratší dobu, avšak kromě škobrtnutí s Shamilem Gazievem si vede v organizaci velmi dobře. Doufejme, že s Bělorusem si koncem června spraví chuť a znovu naskočí na vítěznou vlnu.

První B4THECLASH

Než se fanoušci dočkají v pořadí osmého turnaje Clash of the Stars, budou moci každý týden sledovat tradiční B4THECLASH, kde se zápasníci potkají tváří v tvář a kde mají šanci si obvykle všechno vyříkat pěkně od plic.

Stalo se už pomalu zvykem, že nezůstává jen u slov. To potvrdila i první dvojice Datel a Čonny, kteří se v rámci osmého turnaje potkali u jednoho stolu jako první. Netrvalo dlouho a druhý jmenovaný se nečekaně vrhnul na soupeře. Přitom převrhl stůl i skleničky s vodou a vše dovršil, když odkudsi vytáhl pytlík s moukou, kterou začal rozprašovat všude kolem.

Když se situace konečně uklidnila, došlo na odpovídání na dotazy diváků. Ti se zajímali například o Datlovo údajné sypání, ale i další delikátní věci. Více se dočtete ZDE.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Chance

CHANCE - získej 200 Kč ZDARMA

Využij skvělé nabídky sázkových příležitostí - zaregistruj se snadno online a získej bonus 200 Kč zadarmo.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Chance

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Vémola

Karlos Vémola odhaluje velké plány po Odvetě století a prozrazuje, kdo ho inspiroval k Osscastu

Karlos Vémola co nevidět ukončí kariéru zápasníka.👊 Terminátor se teď plně soustředí na Odvetu století, představu o budoucnosti ale přece...

Sázejte na hokej u Betana

Vsaďte si na MS v hokeji 2024 s registračním bonusem bez vkladu u Betana

Hokejová mánie je po roce opět tady. ❤️ Zájem o mistrovství světa je letos umocněn domácím šampionátem, který se odehraje v Praze a...

Vlasto Čepo na Edenu

Vlasto Čepo se připravuje na Eden. Jaká netradiční role ho tentokrát čeká?

Už 8. června se uskuteční největší MMA turnaj ✔pod širým nebem v Edenu. Organizace Oktagon MMA povolala dalšího zápasníka, kterého fanoušci...