UFC 296: Edwards vs. Covington – info, karta, sázkový tip a livestream

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Poslední událostí roku nejprestižnější MMA organizace bude UFC 296. Akce nabídne celkem třináct duelů. Přečtěte si veškeré informace o turnaji a náš tip na sázku.

SÁZKOVÝ TIPKARTALIVESTREAM

Leon Edwards Foto: Profimedia

Hodnocení turnaje UFC 296: 9,3/10

  • Datum a místo: 16. prosince 23:59 – 17. prosince 5:00 SEČ, T-Mobile Arena, Paradise, Nevada, United States
  • Kurzová nabídka: Na všechny zápasy si můžete vsadit u sázkových kanceláří

UFC 296: Edwards vs. Covington – datum, místo a další aktuální info

UFC láká na svůj poslední turnaj v roce kartou třinácti duelů a dvěma titulovými souboji. Programu vévodí zápas ve velterové váze mezi šampionem Leonem Edwardsem a bývalým prozatímním držitelem titulu Colbym Covingtonem. Před nimi se spolu o pás muší váhy utkají Alexander Pantoja a Brandon Royval.  Klikněte zde a sledujte UFC živě zdarma.

MMA - sleduj průběh zápasu zde

Hlavní karta nabídne také diskutovaný duel mezi Paddym Pimblettem a Tonym Fergusonem. Zajímavá je ale také preliminary card, kde jsou známá jména jako Josh Emmett, Irene Aldana nebo Casey O'Neill.

UFC 296
📌 MÍSTO 6. prosince 23:59 – 17. prosince 5:00 SEČ
🚩 DATUM T-Mobile Arena, Paradise, Nevada, United States
✔️ TIP najdete ZDE
✏️ KARTA Program a výsledky ZDE
▶️ LIVESTREAM Fortuna TV

Edwards vs. Covington – bilance, kurzy, analýza a tip

Dalo by se říct, že Leon Edwards je jedním z těch, komu MMA zachránilo život. Edwards pochází z prostředí, kde je kriminální činnost normou, a to se stalo osudným i jeho otci, kterého v Edwardsově třinácti letech zastřelili v jednom z londýnských klubů.

Než se dal Edwards na MMA, živil se prodejem drog a byl častým účastníkem pouličních rvaček.

Edwardse k tréninku MMA přiměla v jeho sedmnácti letech jeho matka. První amatérský zápas si Edwards odbouchal v roce 2010, kdy zvítězil nad svým soupeřem na submisi, když mu nasadil armbar.

Poté Edwards podepsal smlouvu s britskou organizací Fight UK MMA, kde absolvoval celkem tři zápasy a připsal si dvě výhry a jednu prohru. Ještě před nástupem do UFC Edwards bojoval pod BAMMA, kde sbíral jednu výhru za druhou.

Poté, v roce 2015, následoval debut v UFC. Edwards ale nevykročil pravou nohou a s Claudiem Silvou prohrál na body (ačkoli šlo o nejednomyslné rozhodnutí). Pak si Edwards spravil chuť dvěma výhrami, dokud nenarazil na Kamaru Usmana, kvůli němuž znovu zakusil porážku na body (tentokrát jednomyslnou).

Po této prohře jako by se v Edwardsovi něco zlomilo a on naskočil na vítěznou vlnu, která trvá dodnes. Na kontě má jedenáct výher v řadě a skalpy jako Nate Diaz, Bryan Barberena, Rafael dos Anjos, a dokonce se dokázal hned dvakrát pomstít Usmanovi.

Edwards za své působení v organizaci čelil spoustě kvalitních bojovníků, takže jeho bilance čítá největší počet výher na body. Má ale na kontě i řadu KO a tři submise.

BILANCE
Leon „Rocky“ Edwards Colby „Chaos“ Covington
21 výher 17 výher
Výhry KO/TKO: 7 Výhry KO/TKO: 4
Výhry na submisi: 3 Výhry na submisi: 4
Výhry na body: 11 Výhry na body: 9
3 prohry 3 prohry
Prohry KO/TKO: 0 Prohry KO/TKO: 1
Prohry na submisi: 0 Prohry na submisi: 1
Prohry na body: 2 (+ NC) Prohry na body: 1
Kurzy Fortuna Kurzy Fortuna
1.66 2.22

Colby Covington zápasil už od střední školy, kde v roce 2006 vyhrál státní šampionát v kategorii do 77 Kg. V zápasení pokračoval i na univerzitě, kde v roce 2007 jako čerstvý student vyhrál národní titul v duelu v kategorii do 74 Kg.

Covingtonův spolubydlící na univerzitě byl tehdy současný šampion těžké váhy UFC Jon Jones.

V roce 2011 ukončil vysokoškolská studia a nechal se naverbovat k týmu American Top Team. Velmi brzy započal profesionální kariéru a do UFC vstupoval s bilancí 5-0. Hned prvního soupeře v organizaci ukončil před limitem, v prvním kole na TKO. Po svém debutu si připsal ještě další dvě vítězství a pak přišla jeho historicky první porážka, kterou utrpěl v souboji s Warlleym Alvesem, jenž ho ukončil gilotinou.

Od té chvíle Colby absolvoval celkem jedenáct zápasů a za celou tu dobu se našel jediný zápasník, který na něj dokázal najít klíč – Kamaru Usman. Ten ho dokázal porazit dokonce dvakrát. Covington i tak posbíral mnoho cenných vítězství s bojovníky, jako je třeba Jorge Masvidal nebo Bryan Barberena a Rafael dos Anjos, jejichž skalpy získal i Edwards.

Covington je stejně komplexní zápasník jako Edwards. Jeho bilance čítá celkem čtyři výhry na KO/TKO a čtyři na submisi, většinu jeho vítězství tedy tvoří výhry na body. Sázkové kanceláře favorizují spíše Edwardse. Ten to ale s Covingtonem rozhodně nebude mít jednoduché a bude muset nejspíš bojovat až do konce, po celých pět kol.

TIP: Leon Edwards zvítězí na body v kurzu 2.50 sipka Vsadit a sledovat u Fortuny ZDE

Edwards vs. Covington tip

UFC 296: program (fight card), zápasy a výsledky

V tuto chvíli poslední turnaj roku UFC nabízí celkem třináct zápasů. Původně se počítalo se čtrnácti, ale jeden ze soubojů hlavní karty, zápas ve velterové váze mezi Ianem Machado Garrym a Vincentem Luquem byl z důvodu Garryho zdravotního stavu zrušen. Více se dozvíte níže.

UFC 296 – fight card a výsledky
Hlavní karta
Welterweight Leon Edwards (body)
vs. Colby Covington
Flyweight Alexandre Pantoja (body)
vs. Brandon Royval
Welterweight Shavkat Rakhmonov (submise)
vs. Stephen Thompson
Lightweight
Tony Ferguson vs. Paddy Pimblett (body)
Preliminary card
Featherweight Josh Emmett (KO)
vs. Bryce Mitchell
Women’s Bantamweight
Irene Aldana (body)
vs. Karol Rosa
Bantamweight
Cody Garbrandt (KO)
vs. Brian Kelleher
Women’s Flyweight Casey O'Neill vs. Ariane Lipski (submise)
Extra preliminary card
Light Heavyweight Alonzo Menifield (body) vs. Dustin Jacoby
Flyweight Tagir Ulanbekov (submise) vs. Cody Durden
Featherweight Andre Fili (TKO) vs. Lucas Almeida
Heavyweight Martin Buday vs. Shamil Gaziev (TKO, 2. kolo)

UFC 296: Pantoja vs. Royval

Poslední turnaj roku nabídne hned dva titulové zápasy. Kromě duelu Edwards vs. Covington budeme svědky také bitvy o pás šampiona muší váhy mezi současným držitelem titulu Alexandrem Pantoja a někdejším šampionem muší váhy LFA Brandonem Royvalem. Kromě toho, že jde o titulový zápas, půjde také odvetu. Prvně se bojovníci střetli už v roce 2021, kdy Pantoja zvítězil ve druhém kole na submisi.

UFC 296: Pimblett vs. Ferguson

Na hlavní kartě je také velmi očekávaný duel britského bojovníka Paddyho Pimbletta a oblíbeného dlouholetého bojovníka UFC (od roku 2011) Tonyho Fergusona. Paddy Pimblett na sebe strhává už od počátku působení v organizaci velkou pozornost. V prvních třech zápasech si totiž vybojoval bonus za Výkon večera, a to se jen tak někomu nepoštěstí.

Naproti němu bude stát legenda MMA Tony Ferguson, který ale už nějakou dobu zaznamenává jen prohry a případná další by byla sedmá v řadě. Uvidíme tedy, jak se Ferguson popasuje s britskou neřízenou střelou.

UFC 296: Buday vs. Gaziev

Hned v druhém zápase turnaje uvidíme slovenského zápasníka Martina Budaye. Ten byl zprvu coby někdejší patnáctka žebříčku těžké váhy UFC ze svého soupeře zklamaný, uznal ale, že jde o papírově nejtěžšího protivníka jeho kariéry.

Více o duelu se dozvíte zde: UFC 296 živě: Martin Buday vs. Shamil Gaziev – online livestream, čas zápasu, kurzy a TIP

Shamil Gaziev je v organizaci sice nováčkem, ale ve své profesionální kariéře zatím nezaznamenal jedinou porážku. Uvidíme tedy, jak se Badys popasuje s aktuální výzvou. Jisté je, že časem by ocenil někoho z první patnáctky.

UFC 296: zrušený zápas Garry vs. Luque

Hlavní kartu turnaje zdobil duel velterových vah mezi Ianem Garrym a Vincentem Luque. Pro neporaženého irského rodáka mělo jít o velký zápas, teď si ale musí nechat zajít chuť. Garry onemocněl a ze zdánlivě obyčejné chřipky se vyklubal zápal plic, který duel dvou zabijáků neodvratně z karty smazal. Více se dozvíte zde: Turnaj UFC 296 bohužel hlásí velkou ztrátu. Nástupce Conora McGregora dostal zápal plic.

Kde sledovat UFC 296 živě zdarma? Přímý přenos (live stream) na Fortuna TV a v televizi

Přímý přenos turnaje UFC 296 můžete zhlédnout jako již tradičně prostřednictvím přímého přenosu na Fortuna TV. Podmínky sledování jsou jednoduché, stačí si u sázkové kanceláře založit účet a pak už si jen užívat nekonečné množství livestreamů a k tomu i speciální registrační bonus.

Podrobný návod, jak se zaregistrovat u sázkové kanceláře Fortuna, najdete zde: Jak sledovat UFC live streamy zdarma živě? Na Fortuna TV

Turnaj budete moci sledovat také na televizní stanici Premier Sport 1. Program odvysílá 16. 12. ve 22:40 UFC 296 Countdown: Edwards vs. Covington, poté bude následovat živý přenos ze studia UFC a přesně o půlnoci odstartuje samotný turnaj.

Připomeňte si Covingtonovo poslední vítězství nad Jorgem Masvidalem:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Fortuna

FORTUNA - získej bonus až 6 000 Kč + 300 Kč

Vyber si z široké nabídky sázkových příležitostí. Zaregistruj se online a získej 300 Kč zdarma za ověření účtu a bonus až 6 000 Kč ke vkladu.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Fortuny

1️⃣Kdy a kde proběhne turnaj UFC 296?

Poslední turnaj roku UFC proběhne v nevadské T-Mobile Aréně 16. 12. 2023.

2️⃣Bude v UFC 296 nějaký Čech?

Na turnaji UFC 296 se představí Martin Buday, který se utká s nováčkem organizace Shamilem Gazievem.

3️⃣Kdo je na kartě turnaje UFC 296?

Turnaj UFC 296 nabídne dva titulové souboje: Edwards vs. Covington a Pantoja vs. Royval. Představí se také Paddy Pimblett, Tony Ferguson a mnoho dalších. Veškeré info o turnaji se dozvíte v článku.

4️⃣ Kde sledovat UFC 296?

UFC 296 můžete sledovat prostřednictvím livestreamu Fortuna TV. Turnaj odvysílá i televizní stanice Premier Sport 1.

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Paddy Pimblett

Paddy Pimblett – životopis, bilance bojovníka a zápasy v UFC

V UFC je sotva pár let, přesto úspěšně rozviřuje vody divize lehké váhy.💪 Přečtěte si, kdo je Paddy Pimblett a jak vypadala jeho cesta do...

Conor McGregor

Dana White dává naději fanouškům McGregora. Kdy uvidíme irského bouřliváka v kleci?

Někteří už nevěřili, že se skutečně dočkají. Teď ale Dana White objasnil, jak to vypadá s McGregorem a kdy bychom ho mohli konečně vidět v...

Tom Aspinall

Jon Jones ostře pálí do Aspinalla: Nemáš ani jednu výhru nad legendou, vyčítá mu

V UFC vzniká velmi zajímavá rivalita. Šampion těžké váhy, Jon Jones, si na sociálních sítích otevřel ústa na držitele prozatímního titulu,...