Ondřej Novotný vysvětluje situaci kolem Peňáze a Čepa. Je to obrovské zklamání, říká promotér

Věci kolem letního turnaje v Edenu se komplikují. Zraněným Patrikem Kinclem to nekončí. Co přesně se pokazilo a proč se nedočkáme náhradního duelu Čepo vs. Peňáz? To fanouškům objasňuje promotér OKTAGONu Ondřej Novotný.

Ondřej Novotný a Pavol Neruda Foto: OKTAGON MMA

Náhradník Čepo. Proč?

Zvěsti o zdravotních komplikacích Patrika Kincla se bohužel ukázaly jako pravdivé, ovšem jak organizace, tak fanoušci doufali, že se podaří velkou ztrátu alespoň částečně nahradit.

Ondřej Novotný ve svém vysílání MMA letem světem prozradil, že vzhledem k nevyzpytatelnosti bojových sportů s takovou variantou počítali a měli všechno podchycené. To si přinejmenším mysleli, Matěj Peňáz ale do plánů organizace hodil vidle.

Zaregistruj se online a vsaď si s bonusem za registraci u Tipsportu

Promotér OKTAGONu detailně popsal, jak jednání kolem náhradního duelu probíhala. „Není zdaleka ve světě MMA standardní to, co my jsme udělali, to, co jsme chtěli udělat, že si pojistíme, aby se ten zápas stoprocentně stal,“ začal Novotný.

„21. 4. jsme oznámili duel Kincl Peňáz, následně jsme se 23. 4. domluvili s Vlastem a podepsali smlouvu na to, že bude náhradníkem tohoto zápasu.“ Promotér OKTAGONu vysvětlil, proč padla volba právě na Čepa, který o titulový souboj nestál.

„Krištofič toho času na ostrově, nemožný, Kerim Engizek nechce zápasit, chce zápasit až v říjnu. Trojka je Matěj Peňáz, který nikdy nešel s nikým z top 5, možná s jedním z top 10, nikdy s nikým pod číslo 200 světového žebříčku, čtyřka Piotr Wawrzyniak zrovna prohrál s Kinclem, dávat ho jako náhradníka mi nedává smysl, pětka Vlasto Čepo.

Čepo měl slíbený zápas s Patrikem Kinclem, připravoval se na něj, vzal extrémně těžkýho frajera týden deset dní před, Piotra Wawrzyniaka. (...) Když se zraní Matěj, tak Vlasto si pořád v mých očích zaslouží ten zápas s Kinclem. Je nejblíž ze žebříčku, kdo to může naplnit a všichni jsme ten zápas chtěli vidět,“ objasnil promotér.

„Vlasto o titul nechce jít. Říkal: ‚S Kinclem o titul, kousnu se, prozatímní titul mi nedává smysl, protože pak je tam zase Kincl. Peňáz nešel nikdy s nikým z top 5, takže mně s ním stačí 3 x 5‘, a mně to jakožto promotérovi stačí taky,“ připustil Ondřej Novotný.

Komplikace s Peňázem

Informace o náhradním duelu byla zveřejněna 15. 5. s tím, že dohoda zahrnovala jasné podmínky: náhradníkem v titulovém duelu je Čepo. Pokud by šel s Patrikem Kinclem, jednalo by se o titulový zápas, pokud by nahrazoval soupeře Peňázovi, šlo by o obyčejný zápas 3 x 5.

20. 5. večer Patrik Kincl Novotnému definitivně potvrdil odstup. „Na můj dotaz, jestli je vše v pohodě, mi nejdřív manažer Peňáze řekl, že ne a pak zase, že ano, souhlasí s tím, nelíbí se mu to, ale souhlasí s tím. Mezitím Matěj říká, že nic neví, že chce jít jen o titul,“ popisuje zapeklitou situaci Novotný.

Matěj Peňáz si zkrátka stál na tom, že pokud nepůjde o titulový zápas, nenastoupí. Organizace se snažila najít pro Peňáze jiného soupeře, který by byl ochotný vzít narychlo souboj o prozatímní titul, nikoho vhodného se jim ale najít nepodařilo.

sipka OKTAGON 58: Vémola vs. Végh 2 – datum, karta, kurzy, analýza, tip a livestream

V tuto chvíli to tedy vypadá, že duel Kincl Peňáz se nahradit nepodaří. Promotér OKTAGONu nicméně prozradil, že z šestadvaceti tisíc prodaných lístků se po oznámení tohoto duelu prodaly dva tisíce čtyři sta lístků. Je tedy zřejmé, že karta dostatečně lákala už před touhle bitvou. Doufejme tedy, že jde o jediné komplikace, které velkolepý turnaj postihnou.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT – získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma, a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Patrik Kincl se v Edenu nepředstaví

Obrovská ztráta pro turnaj Oktagon Eden. Nejlepší bojovník organizace bohužel odstupuje

Turnaj Oktagon 58 v Edenu bohužel hlásí velké komplikace.☝ Titulová bitva o pás střední váhy se neuskuteční a nevyšla ani náhradní...

Miloš Petrášek

Rozhovor před bitvou s Milošem 🍉 Petráškem: o Edenu, shazování, zranění i taktice

Miloš Meloun Petrášek se do klece vrací ve velkém stylu na Edenu.🔥 Jaké má pocity z nadcházejícího zápasu, ze soupeře a jaká je jeho...

Matěj Peňáz

Týden s FightLive #17: Komplikace na Edenu, nesmlouvavý Peňáz, Gábor a Maté, vítězný Buki

Předposlední květnový týden nám dal skutečně co proto.🔥 Vedle mnoha novinek, vítězství i porážek přinesl špatné zprávy v podobě zrušených...