Éra Tysona Furyho končí! Oleksandr Usyk vstoupil do historie a jako první skolil legendu

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Tento zápas se nesmazatelně zapsal do historie světového boxu. Fantastický duel Tysona Furyho s Oleksandrem Usykem o všechny světové tituly měl dvě rozdílné poloviny. Co nakonec rozhodlo?

Usyk vs Fury Foto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Tyson Fury prohrál v Rijádu a titul WBC patří Usykovi

Legendární Tyson Fury v noci ze soboty na neděli poprvé v kariéře zakusil hořkost porážky. Ukrajinec Oleksandr Usyk zcela dominoval ve druhé polovině souboje a v 9. kolem byl dokonce jeden úder od knockoutu! Úvodní kola se přitom pro něj nevyvíjela dobře.

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Oleksandr Usyk vstoupil do zápasu aktivně a od úvodních vteřin vytvářel na Furyho svůj typický tlak podpořený skvělým pohybem na nohou. Během úvodní tříminutovky vyslal ukrajinský šampion dvě ochutnávky v podobě nepříjemných úderů na spodek a první kolo získal pro sebe.

Tyson Fury se do zápasu dostával pomaleji, ve druhém kole se ale prosadil svými nebezpečnými zvedáky a s přibývajícími koly se čím dál více dostával do tempa. Zároveň si neodpustil několik posměšných grimas směrem k Usykovi, chytal se provazů a snažil se všemožnými způsoby dostat Usykovi do hlavy.

V 6. kole byl Usyk ve velkých problémech po několika přesných zvedácích, zároveň ale zůstával plně koncentrovaný, což se o Gypsy Kingovi rozhodně říci nedalo. Stále však platilo, že až do 7. kola Fury v zápase dominoval, byl rychlejší, přesnější a svou brilantní prací v provazech i kontrolou vzdálenosti nepouštěl Usyka do kontrů.

Od 8. kola se průběh začal otáčet

V 8. kole se začala karta obracet. Usyk začal mít čím dál více světlých momentů a při kombinaci v závěru kola Furymu pravděpodobně zlomil nos, což ovlivnilo následující kola.

9. kolo si zcela podmanil Oleksandr Usyk, který po sérii tvrdých háků poslal Furyho téměř k zemi a nebýt gongu ukončujícího kolo, Tysona Furyho by knockoutoval. Takhle z toho bylo "jen" počítání, které totálně otřesený Fury ustál a ringový rozhodčí ho pustil do dalšího kola.

V přestávce mezi 9. a 10. kolem se Fury dokázal z nejhoršího vzpamatovat a v dalších kolech byl souboj vyrovnaný. Oleksandr Usyk však dále lovil Tysona Furyho, zkracoval vzdálenost a snažil se rozhodnout před časovým limitem.

To se nakonec nepodařilo, a tak zápas dospěl až k bodovému výsledku. Verdikt rozhodčích byl až do poslední chvíle nejistý, nakonec ale hlasatel Frank Buffer zahlásil vítězství Oleksandera Usyka na split decision a kurzové překvapení bylo na světě.

Furymu v zápase nepomohla výhoda co se týče fyzických parametrů, ani poněkud teatrální gesta a snaha o eliminaci Usykovi přední ruky. Levoruký Usyk znovu potvrdil neuvěřitelný fyzický fond a k titulům IBF, WBA a IBO přidal titul WBC, který mnoho let držel právě Tyson Fury. Tímto zápasem jsou nyní všechny světové tituly těžké váhy sjednoceny a Oleksandr Usyk je neoddiskutovatelným králem současného boxu.

Usyk po zápase poděkoval týmu, bohu, rodině a své zemi. Tyson Fury začal v pozápasovém rozhovoru okamžitě mluvit o říjnové odvetě, která by vzhledem k průběhu jednoznačně dávala smysl. Podle Gypsy Kinga šlo o parádní zápas a Usykovi k jeho vítězství několikrát pogratuloval.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Sleduj streamy sportovních zápasů a 1. fotbalové ligy živě na Betano TV

BETANO - získej zdarma 500 Kč za registraci

Dokonči snadnou a rychlou online registraci. Získej 500 Kč zdarma za ověření účtu a sleduj livestreamy 1. fotbalové ligy zdarma.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.