Rozhovor před bitvou s Milošem 🍉 Petráškem: o Edenu, shazování, zranění i taktice

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 1 000 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Miloš Petrášek se do klece vrací ve velkém stylu na Edenu. Jaké má pocity z nadcházejícího zápasu, ze soupeře a jaká je jeho aktuální forma? To a nejen to nám Meloun prozradil v exkluzivním rozhovoru.

Miloš Petrášek Foto: OKTAGON MMA

Čeká tě Ahmed Sami. Dokážeš z jeho zápasů vyčíst, jakou od něho můžeš čekat taktiku?

Myslím si, co jsem koukal na jeho zápasy, že je to spíš postojář, takže čekám, že se mnou bude chtít víc boxovat, víc jít v postoji, ale nebojí se ani jít do takedownů. Čekám od toho komplexní zápas, že to bude jak v postoji, tak na zemi, tak ve wrestlingu a uvidíme, kdo v tom bude lepší.

Zaregistruj se online a vsaď si u Betano

Kdybys měl Samiho porovnat s jinými soupeři, se kterými už jsi bojoval. Jak moc těžký soupeř to podle tebe bude?

Je to hodně těžký soupeř, ale každý zápas v MMA je těžký. Já si myslím. Že všichni moji poslední soupeři byli kvalitní a poslední můj soupeř byla německá jednička v 93 Kg a teď jdu o váhu níž, což si myslím, že by mi mohlo pomoct, že budu o něco těžší v tom zápase, než jsem byl v 93, že tohle je moje přirozenější váha, ta 84.

Co od změny váhovky čekáš a nebojíš se přece jenom toho shazování?

Toho shazování se bojím strašně (smích). To je takovej můj největší strašák, protože se bojím, abych tu váhu dal, ale už na tom pracuju docela dlouho a nejsem od tý váhy tak strašně daleko, takže myslím si, že to shodím a slibuju si od toho, že v tom zápase bych měl bejt silnější, než bude soupeř.

Co pro to v tuhle chvíli děláš, abys shodil včas a v klidu?

Hlídám si jídlo, jsem na nějakých dvou a půl tisících kaloriích asi měsíc a půl a budu ty kalorie ještě postupně snižovat. Už mi to spadlo o nějakých devět kilo a ještě nějaká kila mě čekaj. Takže do tý doby, dokud to bude padat, tak budu snižovat ty kalorie postupně a zbytek pak udělám už na vodě.

Užil sis nepříjemné problémy s kolenem. Jak je na tom noha teď?

Noha je na tom momentálně dobře, můžu plnohodnotně trénovat. Za to vděčím Radkovi Rosovi z Topatletu, protože mě vrátil do toho tréninku, a jsem strašně vděčnej, že můžu dělat to, co mám rád.

Nebojíš se, že soupeř bude chtít tvého zranění využít? A chystáš na to nějakou speciální obranu?

Nemyslím si, že toho bude moct nějak extra využít. Jestli mi do tý nohy kopne, to se normálně dělá a nemyslím si, že by se po jednom low kicku nebo po tom, co by mi do toho nakopal, to koleno oslabilo a prasklo. Nebo doufám, že se to nestane, a myslím si, že se to nestane. Ten zápas je tak rychlej a všechno se tak vyvíjí, že nevěřím tomu, že by mě to zranění nějak limitovalo.

Většinou se nástup po delší pauze považuje za nevýhodu. Našel bys na té odmlce něco kladného?

Já většinu své kariéry měl dlouhý odmlky, když jsem šel vlastně na Štvanici, tak jsem měl taky dvouletou pauzu, takže nepociťuju, jestli tam jdu po třech měsících nebo po dvou letech.

Jediný, z čeho mám trochu strach, abych nebyl po tom prvním kole nějak extra unavenej a neřekl si, že ten zápas prohrávám, že si tam jenom lehnu a odležím to, ale protože nad tím přemýšlím už teď, myslím si, že se to nestane.

Čeká tě velké publikum v Edenu. Musel sis na velká publika zvykat, nebo tě to odjakživa nabíjí energií?

Já zažil, když se ještě zápasilo v BIOSce pro dvě stě tři sta lidí, takže pro mě je tohle úplnej extrém, že najednou budu zápasit na největším stadionu v České republice. Takže to je přidaná hodnota, jsem za to strašně rád a strašně se na to těšim.

Betano

Cítíš nějaký tlak?

V každém zápase cítím nějaký tlak, protože ti co mi fandí, chtějí, abych vyhrál, ale od tý doby, co se mi narodily děti, větší tlak cítím, když maj třeba chřipku (smích), takže úplně v tom zápase na sobě tlak necítím.

Za týden o tom všichni budou vědět kulový a nikdo si na to nevzpomene, takže jediný tlak, který cítím, je ten, co mám na sebe, protože chci podat dobrý výkon, abych nebyl zklamanej. Bude to znít blbě, ale co si myslí lidi, je mi buřt, já chci ten zápas vyhrát kvůli sobě, to je celý.

V exhibičním zápase s Pirátem to bylo o fous a mohla to být výhra, lákala by tě odveta?

Není to nic, co bych měl v hlavě. Kdybych v tý 84 byl úspěšnej a měl dvě tři výhry, tak by to mohlo být téma, ale teď nad tím vůbec nepřemýšlím. Když na to dojde po nějakých třech výhrách a organizace mi to nabídne a bude to pro lidi atraktivní, tak s tím určitě nemám problém, ale že bych nad tím přemýšlel, to vůbec.

Stephan Puetz ukončil kariéru. Tys byl jeho poslední soupeř. Vyvolalo to v tobě nějaké emoce?

Já se tomu moc nedivil, že to ukončil, protože jsem věděl, že měl taky problémy s kolenama, už tu kariéru měl dlouhou. Vím, že měl i nějaké problémy s ramenem. Ta zranění se mu táhnou celou kariéru, takže jsem trochu čekal, kdy to ukončí.

Já Stephana Puetze sledoval celou svou kariéru, když jsem začínal, tak on už měl titul v M-1, takže změřit si s ním síly v zápase pro mě pak byl v uvozovkách sen, takže mrzí mě to, ale to je prostě sport, to k tomu patří.

***

Melouna uvidíme po dvouleté odmlce na turnaji OKTAGON 58 v Edenu, kde se utká s egyptským bojovníkem Ahmedem Samim, který se v organizaci zapsal výhrou nad Adamem Horváthem. Jak si oblíbený Petrášek po delší pauze a zranění kolene povede, uvidíme už 8. června.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se u online sázkové kanceláři Betano

BETANO - získej zdarma 1 000 Kč za registraci

Dokonči snadno a rychle online registraci a získej 1 000 Kč zdarma. Navíc na tebe čeká možnost získat další bonus ke vkladu až 3 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Betano

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Patrik Kincl

Bude to o chytrosti, říká Kincl. Inspektor ukazuje trénink na Peňáze. Roli hraje mimo jiné výška

Patrika Kincl čeká co nevidět titulová obhajoba na velkolepém stadionu v Edenu.💪🔥 Prozradil, jak se na talentovaného Peňáze připravuje.

Matěj Peňáz

OKTAGON 58: Kincl vs. Peňáz – datum, sázkový tip a livestream

Velká událost v Edenu nabídne na samém vrcholu nabité karty titulový duel Kincl Peňáz.🏆 Jak jejich šance vidí sázkovky a jak by zápas mohl...

Karlos Vémola promluvil o výplatě za odvetu s Attilou Véghem

Karlos Vémola přibližuje výplatu za odvetu století s Attilou Véghem. Na kolik si přijde?

Oktagon 58: Vémola vs. Végh 2 bude největší událostí na tuzemské MMA scéně v letošním roce. Podívejte se, kolik peněz vydělají za odvetný...