Rozhovor před bitvou s DAVIDEM KOZMOU: "Jsem mentální kouč sám sobě."

Získej BONUSY za registraci ZDARMA

Online sázková kancelář Betano

Ke vkladu až 3 000 Kč + 500 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Tipsport

Ke vkladu až 50 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
Online sázková kancelář Fortuna

Ke vkladu až 6 000 Kč + 300 Kč zdarma

VSAĎ TEĎ
18+ Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

David Kozma se vrací do klece po devíti měsících. Na fotbalovém stadionu Eden se postaví proti moldavskému "Draculovi", Ionu Surduovi. Jaké zbraně použije na soupeře, a jaký tipuje výsledek svého zápasu?

Rozhovor s Davidem Kozmou Foto: OKTAGON MMA

Na turnaji Oktagon 58 na tebe čeká zápas s Ionem Surduem. Jaká bude podle tebe jeho taktika?

Já si myslím, že jeho taktika bude nenechat se hodit, a trefit mě v postoji. On je hodně dobrý postojář, ví, že má mezery na zemi, tak si myslím, že se bude celou přípravu zaměřovat na obranu proti takedownům. Bude mě chtít trefit a nebude mě chtít svázat.

Cítíš se na přestřelku v postoji?

Já se vždycky cítím na přestřelku v postoji. Samozřejmě tam toho budu chtít schytat co nejmíň do hlavy. Pracujeme na tom, abych do té hlavy neschytával. V těch minulých zápasech jsem schytal těch ran na hlavu fakt hodně, takže teďka se budeme snažit, aby jich bylo co nejméně. Víme, že je to dobrý postojář, že má KO úder a budeme se snažit, aby mě prostě netrefil.

Vemola vs. Vegh 2 sleduj na Tipsport TV

Na co se v přípravě nejvíce soustředíš? Jaká bude tvoje taktika?

Já mám tu přípravu komplexní, asi nebudu prozrazovat přesnou taktiku. Prostě víme, co dělat. Víme, v čem je on dobrý, v čem je slabý, a jsme na něho připraveni.

Poslední zápas si měl v září minulého roku. Jak si na tom teď fyzicky i psychicky?

Už se na ten zápas těším. Teď se už samozřejmě cítím unaveně, ta příprava je v plném proudu, takže už jsem takový, že se mi nechce na tréninky, už to koušu hodně. Ale hodně se na to těším, už to chci mít za sebou, a už chci mít pozápasový odpočinek.

sipka Tipujte na zápasy Oktagonu 58 a získejte registrační bonus zdarma

Čeká tě zápas na obrovském stadionu. Cítíš na sebe nějaký tlak?

Tohle bude největší turnaj, jaký tady kdy byl, ale že bych cítil nějaký výjimečný tlak, to asi říct nemůžu. Mám přes čtyřicet zápasů, takže to beru jako další zápas a nepřipouštím si zase nějaký velký tlak. Samozřejmě vím, že ten zápas je důležitý, ale snažím se prostě z toho nebýt nervózní a svázaný.

Co tě v zápasech žene vpřed? Pracuješ nějakým způsobem i s hlavou?

Mentálního kouče jsem nikdy neměl. Myslím si, že jsem mentální kouč sám sobě. A jak pracuji s hlavou? Nijak. Mou motivací je to, že už vím, jaký to je vyhrát zápas a strašně to chci prožívat znovu.

S rodinou máme naplánované nějaké dovolené, takže to je zase taková moje motivace. Když budu na těch dovolených po vyhraném zápase, tak to bude mnohem lepší, jako kdybych ten zápas prohrál. Rodina, děti a přítelkyně mě motivují.

Jak se ti daří skloubit rodinný život se životem zápasníka?

Je to hodně náročný, ale já mám doma šikovnou ženu, která to zvládá fakt dobře. Už to není taková regenerace, jako předtím. Když jsem neměl děti, přišel jsem z tréninku, lehnul jsem si a vyspal jsem se. Teďka to už neexistuje, musím se věnovat dětem. Takže ta regenerace není taková, jako byla předtím, ale bohužel to je život. Chtěli jsme to, takže to takto máme.

▪️ Kompletní informace o odvete Vémola vs. Végh najdete v našem článku

Jaké máš ve své MMA kariéře ještě cíle?

Nejbližší cíl je teď vyhrát tento zápas. Já bych chtěl ale ještě titul Oktagonu. Už nemám takový ty sny, jako být šampionem UFC, a podobně. To už jsem realista. Já bych chtěl titul Oktagonu, to si myslím, že je ještě reálné získat a párkrát ho ještě obhájit. Chtěl bych získat titul na konci roku, potom vyhrát odvetu s Veličkovičem, dejme tomu příští rok, a potom zase obhajovat, obhajovat, obhajovat, pořád dokola.

Jaká je tvoje predikce zápasu?

Predikce zápasu…Kozma vyhraje na body.

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Karlos Vémola

Rozhovor před bitvou s KARLOSEM VÉMOLOU nejen o Attilovi: Je skvěle rozjetej, ale já ho zastavím!

Zápas na Edenu má být jeho vrcholným finále a do přípravy dává více než maximum.💪 Jak se český Terminátor chystá závěrečnou bitvou své...

Matěj Peňáz

Vémola Peňázovi nabídl řešení nešťastné situace. Je naděje, že Matěje uvidíme v Bratislavě?

Situace kolem zápasu Matěje Peňáze se stále jeví jako bezvýchodná.👀 Karlos Vémola mladému bojovníkovi nabídl řešení. Co na Terminátorův...

Ondřej Novotný, Patrik Kincl, Pavol Neruda

MMA organizace Oktagon - zápasníci, eventy a statistiky

Vše, co potřebujete vědět z dění okolo organizace Oktagon MMA ❤️ se dozvíte v tomto článku. Novinky, přehled turnajů i další zajímavosti ✔️...