Kaik Brito už ví, kdo stojí mezi ním a UFC. Cestu na vrchol rozhodně nebude mít snadnou

Kaik Brito porazil mnoho vynikajících zápasníků Oktagonu, avšak UFC je o něco vyšší liga. Koho musí šikovný Brazilec udolat, aby získal vytoužený kontrakt s prestižní organizací?

Kaik Brito už zná svého soupeře Foto: OKTAGON MMA

Kaik Brito se nemůže angažmá v UFC dočkat. Mezi ním a smlouvou stojí jediný zápas

Organizace UFC je pomyslný vrchol každého zápasníka a většina z profesionálních bojovníků má od počátku kariéry vytyčenou právě tuto metu. Znalci tuzemských organizací mají turnaj co turnaj šanci sledovat spoustu kvalitních zápasníků, kteří mají tím směrem našlápnuto, nejeden takový už se ale v minulosti spálil. UFC je totiž ještě trochu jiné kafe.

O tom by mohl vyprávět například i český Terminátor Karlos Vémola, který má s působením v UFC přesně takovou zkušenost. Po odchodu z organizace v mnoha rozhovorech přiznal, že nebyl na podobnou úroveň zápasů připravený, a přitom se jedná o jednoho z nejlepších na české bojové scéně.

Občas bojovníci po přesunu do vytoužené organizace čelí zklamání, když po dlouhé sérii výher, na něž byli zvyklí, utrží krutou porážku. Tohle ve svém prvním zápase v UFC zažila například extrémně talentovaná mladá zápasnice Tereza Bledá, kterou tento víkend čeká UFC zápas číslo dvě s Brazilkou Gabriellou Fernandez. S podobnými nepříjemnosti se potýká i David Dvořák, který nedávno zakusil už třetí prohru v řadě.

Vsaď si na MMA - aktuální kurzy ZDE

Přesto se spousta zápasníků nenechá odradit a jdou si tvrdě za svým zápasnickým snem. Jedním z nich je i jeden z nejšikovnějších zápasníků Oktagonu Kaik Brito, který se kvůli potenciálnímu angažmá v UFC vzdal šance zúčastnit se milionové pyramidy Tipsport Gamechanger.

Když s Britem podepisoval Oktagon smlouvu, měl Brazilec jasné podmínky, týkající se právě možnosti přestupu do UFC„Brito v tuto chvíli podepsal Dana White´s Contender Series. Brito je v tomto ohledu výjimka, kterou jsem tam nechal, protože on je prostě jako malé dítě. I jeho manažeři ho přesvědčovali, ale když jsme podepisovali smlouvu, tak vždycky říkal..., že tam chce nechat Contender a UFC. Já jsem mu říkal, že to tam nechám v moment, kdy nebude šampion. On že ne, že i když bude šampion, tak tam chce,“ popsal jejich někdejší jednání Ondřej Novotný.

Kaik Brito je v Oktagonu momentálně držitelem pásu ve welterové váze, o který připravil Davida Kozmu, a právě ten z Britova případného odchodu do UFC neskáče zrovna radostí: „... on měl vždy v plánu se dostat do UFC. Na jednu stranu mu přeju úspěch a na druhou stranu bych s ním chtěl odvetu,“ přiznal na svém youtubovém kanálu. „Chtěl bych, aby se do UFC nedostal a já pak, až bych vyhrál Gamechanger, s čímž dávno už počítám, tak bych chtěl v příštím roce odvetu.“

Brito už každopádně v tuhle chvíli ví, kdy a s kým ho čeká rozhodující zápas, který určí jeho profesionální budoucnost. Toho by se měl v rámci Contender Series dočkat 22. srpna. V reality show se má utkat s velšským bojovníkem Obanem Elliottem, který už leta bojuje pod křídly organizace Cage Warriors.

Elliottova bilance čítá celkem osm výher, z nichž v pěti případech ukončil zápas před limitem. Na kontě má pouhé dvě prohry. Přestože si připsal několik vítězství pomocí submise, v posledních třech zápasech porazil soupeře na body. Brito oproti tomu v poslední době rozdával samá TKO. Uvidíme, jestli mu jeho pověstná dynamičnost přinese v zápase s Velšanem vítězství.

Připomeňte si, jak Kaik Brito připravil Davida Kozmu o pás:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport nyní

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 300 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 300 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.