Brito bojoval jako lev, ale smlouvy s UFC se nedočká. Vítězství mu uteklo o fous

Kaik Brito měl jasný cíl – dostat se do nejvyšší ligy, zvítězit v Dana White’s Contender Series a získat vytouženou smlouvu. Teď se sen o vrcholu rozplynul. Přečtěte si, proč to bývalému šampionovi Oktagonu nevyšlo.

Kaik Brito se smlouvy s UFC nedočká Foto: Facebook/OKTAGON MMA

Britovi to uteklo jen o fous. Co se nepovedlo?

Kaik Brito se kvůli svému snu vzdal mimo jiné titulu v Oktagonu. Byl odhodlaný v Dana White’s Contender Series zvítězit a klestit si cestu v nejprestižnější organizaci světa. Pro tuto chvíli je však jeho sen v nedohlednu, protože na velšského gangstera Obana Elliotta nestačil.

Ani výhra nemusí být vždycky zárukou kontraktu (své by o tom mohla vyprávět Josefine Lindgren Knutsson, která sice zvítězila na body, ale smlouvy se stejně nedočkala), avšak přestože Oban Elliott zvítězil jen o fous, Danu Whitea odzbrojily jeho vytrvalost a odhodlání.

„Abych řekl pravdu, v případě tohohle zápasu jsem hodně váhal. (...) Na bojových sportech miluju mimo jiné to, jak je na bojovnících vidět, jak moc chtějí uspět a zvítězit. A dneska to nikdo nechtěl víc než právě Oban Elliott. Dám ti šanci, chlape. Hodně štěstí,“ řekl Dana White k výkonu Obana Elliotta.

Stačilo skutečně jen málo, aby na Elliottově místě stál Brito. V prvním kole se mu dařilo trefovat nebezpečné údery i kopy, a kdykoli se snažil Velšan přenést souboj na zem, Brito houževnatě vstal a dál se snažil prosazovat svůj styl. V prvním kole byly nicméně síly soupeřů celkem vyrovnané, ale v druhém se jasně prosazoval právě Brito.

Kaik si chtěl zřejmě pojistit smlouvu důrazným knockoutem, jenže snahou o zasazení posledního, tvrdého úderu se rychle vyčerpal. Koncem druhého kola měl Brito našlápnuto k výhře na submisi, jenže než stačil techniku dovést do dokonalosti, gong oznámil konec kola.

Ve třetím kole si vybrala svou daň urputná snaha o KO ve druhém a Velšan si poslední kolo sebral pro sebe. Vzhledem k vyrovnanému prvnímu kolu a druhému, v němž Brito dominoval, šlo pro Elliotta o skutečně velmi těsné vítězství, i přesto se smlouvy s UFC dočkal.

➤ Čtěte také: Post krále velterové váhy je oficiálně volný. Kdo si dojde pro titul?

„Můžu jen děkovat Bohu za všechno. Naneštěstí to dopadlo jinak, než jsme si přáli. Chtěl bych vám všem poděkovat za podporu, děkuju z celého srdce. Všechno je vždycky v rukou Božích,“ vyjádřil se Kaik Brito na svém instagramu.

Brito se kvůli svému celoživotnímu snu vzdal nejen titulu v Oktagonu, ale také účasti v milionové pyramidě Tipsport Gamechanger – tak moc si postup do nejvyšší ligy přál. Jednou se snad tedy Brazilci poštěstí a i po tomto prvotním nezdaru se smlouvy s UFC dočká.

Kaik trénoval opravdu tvrdě do poslední chvíle:

Využij skvělý bonus pro nové sázkaře

Zaregistruj se v online sázkové kanceláři Tipsport a získej bonus 500 Kč jen za registraci

TIPSPORT - získej bonus až 50 000 Kč + 500 Kč

Zaregistruj se online u Tipsportu a zapoj se do komunity sázkařů. Získej bonus 500 Kč zdarma a navíc bonus ke vkladu až 50 000 Kč.

KLIKNI ZDE a vsaď si u Tipsportu

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - více zde.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Conor McGregor už letos nenastoupí

Nová naděje pro Procházku? McGregor už letos prý určitě nenastoupí

Conor McGregor veřejně přiznal, že letos už se do klece určitě nevrátí. USADA se nedala a stála si na svých podmínkách.👏 Uvidíme místo toho...

Alex Pereira si na Jirku Procházku věří

Procházka? Snazší než Blachowicz, mne si ruce Pereira

Bitva Jirky Procházky s Alexem Pereirou je na spadnutí. Oba bojovníci už ladí formu na soupeře.💪🥊 Poatan prozradil, proč si na Procházku...

Sean O'Malley to dokázal

Svět oslavuje nového šampiona! Sean O'Malley doručil exkluzivní ukončení a usedl na trůn

Dokázal to. Podceňovaný "Suga" Sean O'Malley dovedl svůj pohádkový příběh k dokonalosti. Tady jsou podrobnosti titulového zápasu UFC 292.